Децата в джаза“ ще е отворена сцена, която приобщава всички

...
Децата в джаза“ ще е отворена сцена, която приобщава всички
Коментари Харесай

Талантливи деца и младежи свирят и пеят, редом с професионални музиканти в Цар Симеоновата градина

„ Децата в джаза “ ще е отворена сцена, която приобщава всички искащи да вземат участие

„ Децата и джаза “ е името на занимателно, музикално събитие, което се осъществя за първи път в Пловдив на 5 октомври 2022 година от 17.00 ч., на Сухите фонтани в Цар Симеоновата градина. Неговата основна цел е да подкрепи развиването и популяризирането на млади гении. “Децата и джаза ” е неповторимо по рода си събитие с това, че дава опция на дребни и огромни да импровизират, заедно с одобрени джаз музиканти, да се срещнат с музикалните принадлежности, с детайлите в джаза и директно да вземат участие в осъществяванията. Концертът съставлява отворена сцена, която приобщава всички искащи да вземат участие. Той има освен слушателска, само че и просветителна цел, запознавайки публиката с джазовата музика по един занимателен, наличен и атрактивен метод.

Музикалният план е ориентиран основно към детската публика, както и към жителите на Пловдив и гостуващите туристи в града. Той е ориентиран и към публика без възрастови ограничавания, предоставяйки опция за интеграция в осъществяванията на музикантите – пеейки, танцувайки, музицирайки, играейки, забавлявайки се, учейки.

Малчуганите ще получат музикални принадлежности, с които да вземат участие наедно с водещите. Най-добрите и атрактивни реализатори в концерта  “Децата и джаза “ ще получат награди: Ваучер за уроци по музика в Music Space; Звукозапис на ария в звукозаписно студио Music Space; Участие в концерт на музикален център Music Space. Предметните награди – музикални принадлежности са обезпечени от Музикален магазин „ Койчев “.

В концерта „ Децата и джаза “ ще вземат участие деца и младежи, изпълнители от музикален център Music Space, Пловдив: Мариана Шенчева – 10 г., Александър Захариев – 8 година, Калина Христова – 5 година, Иван-Александър – 19 година, Александър Терзиев – 19 година

Те ще извършват своите песни с съпровода на професионални музиканти Веселин Койчев, Венци Благоев, Петър Койчев, Димитър Благоев, Кристиан Желев, Христо Минчев и вокалистките и преподаватели Светлина Христова и Ивелина Събева. Певческите гении от музикален център Music Space,. Пловдив ще застанат един до друг с професионалните музиканти. Най-малките изпълнители и фенове ще бъдат запознати с мелодия и темп посредством образователни детски музикални игри. Организаторите целят да оказват помощ на дребните, но огромни гении, да станат фенове на музиката.

„ Една от отличителните черти на проекта „ Децата и джаза ” е, че в него се сплотява концертния формат с интерактивен модул – концепцията е присъстващите освен да се срещнат с другите джаз стилове, само че и самите те интензивно да вземат присъединяване в протичащото се – забавлявайки се, танцувайки, пеейки и музицирайки.Най–съкровената цел, задачата на музикален център Music Space, е необятен кръг от хора да се срещнат с гения на най-малките и по-големите млади реализатори и да оценят големия креативен капацитет, който носят децата на България. “, показа Веселин Койчев.

„ Децата и джаза ” се осъществя за първи път. Той приема, следва и надгражда линията на планове като „ Джаз за деца “ с Венци Благоев, „ В чудният свят на джаза ” на Димитър Русев, като придава нов личен образ на към този момент одобрените осъществени планове. Концертът ще включва осъществявания на джаз пиеси в разнообразни стилове на джаза от музиканти онлайн, заедно с разнообразни по възраст ученици – инструменталисти и артисти от музикална школа “Music Space “, Пловдив.  Основната група музиканти, единият от които – солист повествовател ще срещат публиката с присъщите особености на джаза и ще демонстрират музикални принадлежности по забавен и атрактивен метод. По време на концерта децата от публиката ще имат опция да се причислят към музикантите на сцената. На тези, които желаят, ще бъдат раздадени разнообразни музикални принадлежности и те ще имат опция да музицират с музикантите на сцената и да се допрян от близко с джазовата музика.

Събитието ще се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година.

Линкове:

Публична група „ Децата и джаза “
https://www.facebook.com/groups/1273873130094767
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР