Децата трябва да ядат зелени зеленчуци, ядки и бобови храни,

...
Децата трябва да ядат зелени зеленчуци, ядки и бобови храни,
Коментари Харесай

Важно за децата: Тези зеленчуци правят чудеса

Децата би трябвало да ядат зелени зеленчуци, ядки и бобови храни, тъй като те са богати на желязо, а то е потребно за мозъка, заяви в. " Дейли мейл ".

Учени от университета на Пенсилвания мериха равнищата на желязо в мозъка на 1500 деца и младежи на възраст от осем до 24 години. Те откриха, че тези с дефицит на желязо се оправят по-трудно със задания с разсъждения и пространствено насочване.

Желязото е належащо за положителното действие на мозъчните кафези. От предходни проучвания е известно, че то е значимо освен за физическите функционалности, само че и за умствените.

Богати на желязо са тъмнозелените зеленчуци, като спанак, броколи и валериана, както и лещата, бобът, ядките и семената.

Според ръководителя на проучването доктор Барт Ларсен е добре децата и младежите да пият добавки с желязо, до момента в който навършат 25 години.

Мозъчните неврони складират желязо в базалните ганглии в центъра на мозъка. При дефицит на детайла когнитивните функционалности се нарушават.

Симптоми за дефицит на желязо са мощната отмалялост, уязвимост, бледа кожа, болки в гърдите и главоболие.

Причината е, че желязото е належащо за произвеждане на червени кръвни кафези, които придвижват кислорода в тялото. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР