Децата трябва да бъдат водени в храма така, както и

...
Децата трябва да бъдат водени в храма така, както и
Коментари Харесай

Арх. Исаак: Децата трябва да бъдат водени в храма, да бъдат учени на благочестие и послушание

Децата би трябвало да бъдат водени в храма по този начин, както и Света Богородица е въведена в храма, с цел да могат възрастват в същинската избавителна религия. Да бъдат учени на благочестие, на смирение на това, което е положително и потребно за самите тях, за фамилията и за цялото общество. Това сподели изявление за предаването на Радио " Фокус "   " Кюстендил – град на хилядолетна просвета и история " архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия. Негово високопреподобие описа повече за празника " Въведение Богородично “ и за какво този празник е определен за Дена на християнското семейство и православната юноша.

" Спомняме си от свещената история, какво по-добро семейство, по-добър образец от фамилията на светите праведни богоотци Йоаким и Анна. Двама съпрузи, които в напреднала възраст да имат чадо и то чадо, след което дава Майка на Господ Иисус Христос “, сподели Архимандрит Исаак.

Той уточни, че изначално в този ден всички деца са водени в храма, подготвяли са се за свето причестяване, причестявали са се, само че по-късно тази традиция е прекратена. " Днес всичко се възражда. НА места има, където водят децата на черква в този ден. Дано тази традиция да се възвърне и в Кюстендил. Децата да бъдат учени на вярата и благочестието “, сподели архимандрита.

Той напомни, че с помощта на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, на Общински съвет и на Регионално ръководство на образованието, има доста положително отношение към православната религия, децата се учат в нея и възрастват в нея. В доста от детските градини и учебните заведения се преподава предметът " Религия “, провеждат се православни празници и разнообразни мероприятия с духовна изгода. Архимандрит Исаак благодари и на Регионалната библиотека в Кюстендил, с чиято помощ е извършена седмица, отдадена на писмеността, на светите братя Кирил и Методи, както и на Свети Паисий Хилендарски. Повече от 300 деца са посетили мероприятието. В края на месец май, по стратегия на Софийска митрополия, е проведен Празник на православния дух и обичаи.

Цялото изявление с Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, чуйте в атачмънта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР