Децата ще бъдат задължени да предават устройствата в началото на

...
Децата ще бъдат задължени да предават устройствата в началото на
Коментари Харесай

Гърция ще изключва ученици за употреба на мобилни телефони в клас

Децата ще бъдат задължени да предават устройствата при започване на образователните занятия

Ученици, които разгласяват видеоклипове в обществените мрежи и подиграващи се на съучениците си по време на образователните часове, ще бъдат наказвани с изключване от учебно заведение, оповестиха от гръцкото министерство на образованието.

Това е най-тежкото наказване, планувано в наказателния кодекс на МОН, като задачата е да се наложи възбраната за мобилни телефони в гръцките учебни заведения, избрана със заповед на министерството, която се съблюдава от доста малко възпитаници.

Наличието на мобилен телефон в класната стая или в близост разсейва ученика, безапелационни са от министерството. Освен това се трансформира в главно средство за цифров учебен тормоз.

Министерството на образованието, изучавайки европейските практики като да вземем за пример настоящата система в Дания, ще изготви „ углавен протокол “, целящ възбрана за приложимост на мобилни телефони в учебните заведения.

Всяко нарушаване ще дава отговор на съответно наказване. Целта е да се улеснят учителите, които от една страна би трябвало да се оправят с държанието на младежите, а от друга - с натиска на родителите.

Учениците ще бъдат задължени да предават устройствата в учебно заведение всекидневно при започване на образователните занятия.

Ако в възпитаник бъде открит мобилен си телефон в класната стая, ще бъде отстраняван от час, а при положение на рецидив - за един ден.

С смяна на учебно заведение ще бъде осъден всеки, който разгласява видеоклипове, излагащи или осмиващи съученици по време на образователните часове.

Забраната учениците да носят мобилните телефони със себе си през цялото образователно време се смята за наложителна, защото е постоянно срещано събитие децата да разгласяват видеоклипове на свои съученици в обществените мрежи, с цел да им се подиграват.

„ Това е нова форма на принуждение. Имаме недоволства, че доста деца вършат видео клипове от тоалетните, с цел да се подиграват на съучениците си или основават подправени видеоклипове посредством приложения с изкуствен интелект със фотоси на съучениците си “, сподели почитан чиновник на Министерството на образованието.

Наказанието ще се постанова автоматизирано на ученика от момента, в който разгласява в обществените мрежи видео клипове от учебното заведение, а при положение на издание на персонални данни на различен възпитаник без негово единодушие, той ще бъде осъден с смяна на учебното заведение или изключван.

Според изследване един на всеки трима възпитаници се разсейва от телефоните в учебно заведение, а 25% от учениците са разсеяни, когато техните съученици употребяват телефони по време на час.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР