Децата ще бъдат класирани за прием в първи клас и

...
Децата ще бъдат класирани за прием в първи клас и
Коментари Харесай

Класират първолаците в Пловдив и по постоянен адрес

Децата ще бъдат класирани за банкет в първи клас и по непрекъснат адрес, до момента това ставаше единствено по сегашен. Това е една от измененията в Наредбата за приемане на възпитаници в първи клас на общинските учебни заведения на територията на град Пловдив, оповестени на уеб страницата на общината. За да станат факт, промените би трябвало да бъдат утвърдени от Общинския съвет.

Скъсява се срокът, в който общинската администрация би трябвало да изготви описи на децата, които следва да постъпят в първи клас, и да ги даде на шефовете на учебните заведения на база на съответното райониране. До момента това трябваше да се случи до 1 март на съответната година, в този момент описите ще би трябвало да са подготвени до 31 януари. Именно в тези описи кандидат-първолаците ще попадат и с непрекъснатия, и с сегашния си адрес. При кандидатстване за съответни учебни заведения за всяко от желанията ще се употребява единствено един от адресите - непрекъснат или сегашен, като ще се избира по-благоприятният за детето.

Готвените промени понижават и ролята на инцидентния принцип при класирането на децата. Досегашният вид на наредбата предвиждаше в случаите, когато за едно и също учебно заведение броят на кандидатстващите деца с еднакъв брой точки е по-голям от количеството на свободните места, да се ползва процедура по генериране и отсъждане на инцидентни цифри от електронната система за банкет. Така „ победители” се оказват децата с по-големи инцидентни цифри. Сега този компютърен чоп се заменя с класиране по дата на адресната регистрация, като преимущество ще имат децата, записани по-рано на съответния непрекъснат или сегашен адрес. Но защото и освен това състояние остава опцията да има деца с една и съща година на адресната регистрация, в тези случаи класирането още веднъж ще става с генерирането на инцидентни цифри. За задачата ще би трябвало да се надгради софтуерът, който се употребява за електронната система.

След като класирането завърши и децата бъдат записани, имената им ще бъдат въведени в системата, с цел да може след това да се следи дали те вървят на учебно заведение, или не.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР