Децата са цветята на живота“. Те го изпълват със смисъл,

...
Децата са цветята на живота“. Те го изпълват със смисъл,
Коментари Харесай

Ако следваме тези 10 правила при възпитанието на децата, бъдещето ни е в добри ръце!

 „ Децата са цветята на живота “. Те го изпълват със смисъл, подаряват благополучие и усмивки.

Но децата също по този начин са и доста виновна и значима работа. Тя е доста по-важна от нашите кариерни желания за високи позиции на работата. Всъщност всеки от нас може да бъде сменен на работното място в офиса или в завода, и нищо неприятно няма да се случи.

Но замяната ви вкъщи е невъзможна. Мама и баща са тези, които образуват бъдещата персона. От тях зависи какъв брой щастливо ще пораства детето им и дали ще може да направи и други хора щастливи.

В актуалния свят развъждането на деца е още по-трудно. Дори и в най-спокойните и най-щастливите моменти – това отново е доста сложна задача и непрекъснат стрес. Но откровено имам вяра, че разбирате какви късметлии сте. В края на краищата  вие получихте тази работа! Най-важната работа на Земята!

Изпълняването и е огромна чест и огромна наслада. В последна сметка вие получавате опцията да измененията нашия свят, възпитавайки тези, които на следващия ден ще го създадат още по-добър. Какъвто и да сте: татко, майка, баба, дядо или просто другар на фамилията, вие получавате ключовете към това свещенодействие – основаването на един дребен човек.

Изобщо не настоявам, че има подготвени предписания за всички случаи и отговори на всички въпроси. Всеки път ще се постанова да вършиме собствен личен избор, да вземате решения, ще се съмнявате, ще вършиме неточности, ще поправяте неточности, ще се радвате на първите си триумфи … Това се назовава образование. А в него, както знаете, няма аксиоми.

Защото всички сме разнообразни, надлежно и всички деца са разнообразни. Но има основни правила, които всички възрастни би трябвало да съблюдават. В противоположен случай те в никакъв случай няма да съумеят да отгледат щастливи и положителни хора. И не е загадка, че единствено такива хора могат да подаряват положително и благополучие на нашия свят.

В никакъв случай не настоявам, че всички възрастни до един би трябвало прецизно да следват този лист от 10 правила. Сигурен съм обаче, че вие ​​сами ще намерите доста от точките за доста потребни и постоянно просто вълшебни. Опитвайте да спазвате всяко от разпоредбите най-малко за избран интервал от време: ще бъдете прелестно сюрпризирани!

1. Винаги се извинявайте на децата, в случай че сте отговорни.
2. Никога не си мислете, че сте по-умен от детето единствено по простата причина, че сте по-възрастни.
3. Не забравяйте да благодарите на децата всякога, когато те създадат нещо положително за вас или други хора.
4. Винаги признавайте грешките си и го правете намерено и откровено.
5. Слушайте децата си доста деликатно, без значение какъв брой сте изтощени след работния ден. Никога не ги подценявайте и не ги отблъсквайте.
6. Убедете се, че сте сложили рационални граници за задоволително държание.
7. Бъдете образец за вашето дете – във всичко.
8. Учете ги на самообладание, добрина и обич.
9. Обяснете на децата, че всички дейности и действия имат последици, положителни или неприятни.
10. Наслаждавайте се на възпитанието и грижите за децата. Всеки ден и всяка минута. Не забравяйте: детството протича доста бързо, а нашата задача е да пуснем „ пиленцата “ в свободен и независим полет. Те са единствено посетители в нашия живот. Най-важните. Най-обичаните и най-скъпите. И единствено от нас зависи по какъв начин ще излетят от родното гнездо.

Този лист е единствено увещание за виновната и значима работа, която всички ние изпълняваме, възпитавайки деца. А в случай че вършиме нещо друго, това въобще не значи, че сте неприятен родител. Надявам се  да извлечете доста потребни неща от този лист. И като извършите това, го споделете с други родители. Тогава бъдещето ни ще бъде в положителни ръце!

Автор: Kash Khan

Случайности няма: Децата постоянно са карма на своите родители

 

Всеки човек идва на този свят със своя специфична, неповторима задача. Тръгвайки по своя път, той освен ще извърши личната си задача, своя неповторим проект, само че и ще помогне…Цялата публикация

Д-р Николас Кардарас: Децата и смарт телефоните. Всичко е доста по-зле, в сравнение с наподобява!

 

Става дума за  „ цифровия хероин “: по какъв начин екраните трансформират децата в психопати- наркомани Д-р Николас Кардарас – изпълнителен шеф на The Dunes East Hampton, един от най-големите в Съединени американски щати рехабилитационни центрове…Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР