Децата са били събрани тази седмица със семействата си в

...
Децата са били събрани тази седмица със семействата си в
Коментари Харесай

Пета мисия за връщане на украински деца от Русия frognews.bg

Децата са били събрани тази седмица със фамилиите си в Украйна след дълга интервенция за връщането им от Русия, където са били отведени от окупирани от съветските сили украински територии във войната.

 

Микола Кулеба описа, че това е петата сходна задача и че съветските управляващи са поставяли съществени спънки, а доста деца са живели при ужасяващи условия. 

 

Всички деца, които успяхме да върнем описаха, че никой в Русия не се е опитвал да откри родителите им. Някои са местени от лагер в лагер пет пъти за пет месеца.

По оценки от украинска страна, близо 19 500 украински деца са били отведени в Русия от началото на съветската инвазия в Украйна.

 

Киев осъжда това като нелегално депортиране. Москва, която управлява елементи от източната и южната част на Украйна, твърди, че те са били превозени поради личната им сигурност.

 

Международният углавен съд ускори натиска върху Русия, като издаде заповеди за арест на съветския прокурист за правата на децата Мария Лвова-Белова и съветския президент Владимир Путин, обвинявайки ги в похищение на деца от Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР