Децата под 18 години могат да си докарат сериозни психически

...
Децата под 18 години могат да си докарат сериозни психически
Коментари Харесай

7 ч пред екрана докарва депресия на децата

Децата под 18 години могат да си докарат съществени душевен проблеми, в случай че прекарват пред компютрите, смарт телефоните и тв приемниците
повече от час. Това демонстрират резултатите от проучванията на западни специалисти, оповестени в влиятелното здравно списание Preventive Medicine Reports.

Учените са почнали проучването за здравето на децата още през 2016 година, като са следили прочувственото и психическото им положение. След 1 час пред екрана стартира да се демонстрират негативизми, свързани с понижена ученолюбивост, самоконтрол, прочувствена непоклатимост и увеличена заплеснатост. Увеличават се и проблемите с общуването на тези деца с връстниците им.

Според учените обаче при възрастовата група 14-17, при тези, които прекарват повече от 7 часа пред компютрите, внезапно се повишава тревогата и депресията и води до начало на приемане на успокоителни хапчета. Тази възраст се оказала и доста по-рискова за разлика от общуването на по-малките деца с преносимите компютри и тв приемника.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР