Децата по света не се движат достатъчно, за да поддържат

...
Децата по света не се движат достатъчно, за да поддържат
Коментари Харесай

Децата по света не се движат достатъчно

Децата по света не се движат задоволително , с цел да поддържат здравословен напредък и развиване. Това сподели световният отчет Active Healthy Kids Global Matrix 3.0.

Той съпоставя 49 страни от шест континента, с цел да оцени световните трендове в детската физическа интензивност в разрастващите се страни.

Резултатите сочат, че 75% от страните имат ниска физическа интензивност заради особеностите на актуалния метод на живот - несъразмерното време пред екрана, възходящото урбанизиране на общностите и увеличението на автоматизацията на труда.

Всичко това способства за потомство неактивни деца, показва професор Марк Трембай - президент на AHKGA и старши теоретичен помощник в изследователския институт на CHEO в Канада. Той акцентира, че неактивните деца са изложени на риск от нежелани физически, умствени, обществени и познавателни проблеми. В допълнение това потомство ще бъде изправено и пред провокации като въздействието на изменението на климата, развиването на глобализацията и следствията от бързите софтуерни промени. По тази причина те би трябвало да станат по-активни, с цел да пораснат като здрави и устойчиви възрастни, които могат да оцелеят и да процъфтяват в изменящия се свят, безапелационен е Трембай.

 124 милиона деца по света със затлъстяване
124 милиона деца по света със затлъстяване

Други 213 милиона деца са с наднормено тегло през 2016 година

При всяка от страните, включени в проучването, са взети поради 10 общи индикатора, свързани с физическата интензивност на децата и младежите.

Докладът показва, че страните с най-активни деца и младежи са Словения, Зимбабве и Япония. В тези страни физическата интензивност се управлява от всепроникващи културни правила, т.е. тя не е просто избор, а метод на живот.
Словения получи най-високите оценки за цялостна физическа интензивност (A-), семейство и връстници (B+) и държавно управление (A). Общо тя получи междинна оценка (B).
Изследването демонстрира, че словенците са склонни да преглеждат спорта като ефикасен инструмент за поощряване на националната еднаквост измежду жителите.

 Българчетата затлъстяват съществено
Българчетата затлъстяват съществено

Страната ни е на пето място в Европа по детско затлъстяване

Зимбабве е над междинните равнища в цялостната физическа интензивност (C+) и засегнатото държание (B).
Физическата интензивност е най-много под формата на деен превоз, който за множеството деца в Зимбабве е нужда в всекидневието.
Япония има най-хубавите оценки за деен превоз (A-) и физическа склонност (A). Тя няма по-ниски оценки от (C-).
Япония има мощно одобрена " процедура на вървене до учебно заведение ". Според тази процедура обществените начални учебни заведения би трябвало да се намират на не повече от 4 километра, а публичните гимназии на не повече от 6 километра от вкъщи на ученика.

Според заместник-председателя на AHKGA професор Питър Катмаржък физическото обездвижване е световен проблем , който не може да се подценява повече. Той е на мнение, че във всички общества би трябвало да се работи за висока физическа интензивност, с цел да се обезпечи положителното здраве и бъдещето на децата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР