Децата, отглеждани в приемни семейства по проекта Приеми ме 2015,

...
Децата, отглеждани в приемни семейства по проекта Приеми ме 2015,
Коментари Харесай

Над 1500 деца получават майчина ласка, благодарение на държавен проект

Децата, отглеждани в приемни фамилии по плана " Приеми ме 2015 ", са 1532 в 151 общини сътрудници. Данните са на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) до края на февруари.

Към края на 2022 година настанените деца в приемни фамилии са 1493.

Националният екип по организация и ръководство на плана стартира даването на услугата " приемна грижа " през 2016 година за 1489 деца в 82 общини сътрудници.

През януари тази година достигнатият брой деца са 1521, а с 85 нови настанявания през февруари, при 74 прекъснати, е доказана наклонността за повече нови настанявания и леко нарастване в броя на настанените деца.

С най-вече деца, отглеждани в приемна грижа с снабдител община, са областите Варна, Плевен, Хасково, Велико Търново и Монтана. Най-ниските средномесечни стойности по следения индикатор са в областите Ямбол, Силистра, София област и Кърджали.

С най-вече незаети приемни семейства - над 30%, в края на оценения месец са пет области - Добрич, Пазарджик, Силистра, Търговище и Ямбол.

През януари нови 65 деца са настанени в приемни фамилии по плана " Приеми ме 2015 ".

Приемната грижа цели да обезпечи краткотрайна грижа за деца в риск, като задачата е децата да бъдат отглеждани в изискванията на сигурна, подкрепяща и стимулираща фамилна среда, коментират на уеб страницата си от АСП.

В интервала на настаняването, приемното семейство и детето получават подпомагане и поддръжка от страна на обществените служащи от отдел " Закрила на детето " и от снабдители на обществени услуги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР