Децата от семейството на убития Пейо Пеев и съпругата му

...
Децата от семейството на убития Пейо Пеев и съпругата му
Коментари Харесай

АСП: Децата на убития Пейо и Габриела са при майката на мъжа

Децата от фамилията на убития Пейо Пеев и брачната половинка му Габриела в този момент са при родителите на Пейо, само че контактът на майката с тях няма да бъде преустановяван - ще се вижда и с двете деца в наличие на обществен служащ, съобщи за БТВ Надя Танева, изпълнителен шеф на Агенцията за обществено подкрепяне.

Тя изясни, че защото фамилният кръг на майката е забъркан в убийството на бащата, е взето решение децата да се дадат за момента на родителите на жертвата.

Съдът обаче би трябвало до месец да реши дали да останат там двете деца или това да се промени. Майката не е попречила връзката на бащата и неговите родители с по-голямото дете.

Според Танева е имало нарушавания през 2021 година от страна на майката в развъждането на огромното дете, по тази причина обществени служащи са работили с нея. Родителският й потенциал е обследван от обществената услуга, по тази причина след 2-годишната работа с майката е имало позитивен резултат и обществените в Бургас приключват услугата.

В момента децата са всеки ден със обществените служащи, като с огромното работи и обществена услуга. Ще се опитаме да преодолеем тази рецесия, сподели Танева. Според нея към този момент Габриела ще контактува с огромното си дете по телефон, с дребното - не, тъй като е на 4 месеца. Социални служащи ще ги водят при нея, като времето ще се усилва последователно.

Майката може да има рекламация към решението на съда къде да са децата. Ситуацията е динамична, имаме проект за 1 месец, само че той може да бъде изменен, добави Танева.

Доказване на бащинство на второто дете би трябвало да е доста деликатно - може да се сътвори доверителна връзка, само че в случай че се окаже че не е той татко, ще е още по-зле.

Танева описа и за детето от врачанското село Крушовица, което преди месец-два бе намерено в колиба на двора поради пастрока му.

В момента детето се отглежда от родственици, с него работи психолог. Майката изрично отхвърля да контактува с него, отхвърля и да й бъде оказана помощ. Насила нищо не може да се направи с нея.

От 1 януари помощта за хората с увреждания е съобразена с линията на беднотия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР