Децата от ранна възраст започват да посещават различни занимания, a

...
Децата от ранна възраст започват да посещават различни занимания, a
Коментари Харесай

Как LEGO роботиката помага на децата и тяхното развитие

Децата от ранна възраст стартират да посещават разнообразни занимания, a дали тoва ще бъдат танци, изобразяване, програмиране или даже роботика, зависи напълно от ползите им. Благодарение на всички тези развлечения, децата развиват куп умения, сприятеляват се и научават нови неща за света към тях. В тази публикация ще приказваме точно за LEGO роботиката като извънкласно занятие и изгодите за учениците от него.

От дребни още децата употребяват новите технологии и интуитивно привикват с множеството от тях. Но това не е задоволително, тъй като с цел да ги употребяват дейно би трябвало да знаят по какъв начин да ги приложат в всекидневието си. Най-интересният метод, по който могат да се допрян до тази технология, е образование по роботика. Там те се научават да конструират и програмират елементарни структури, като по този метод схващат и правилата, посредством които работят.

" Академия Роботика " към този момент 5 години образова деца в областта на роботиката и програмирането, залагайки на учене посредством процедура. Това е способ, който разрешава на учениците да приложат наученото в действителни обстановки. По този метод те осмислят информацията и я ползват в поставените им задания. Ползите за децата от този вид образование са доста и разнородни:

● Позволява на децата да вършат неточности и да се учат от тях;

● Научава учениците да вземат решение разнообразни проблеми;

● Повишава мотивацията

Курсовете по LEGO роботика са подобаващи за изцяло начинаещи. Академията обезпечава нужните образователни материали, а от детето се чака само да посещава занятията и да се забавлява. Обучението по роботика включва конструиране на роботи и тяхното програмиране. С всяка структура децата извършват забавни задания, като по този метод развиват мисленето си и запомнят материала по-лесно.



Занятията са обвързани с разнообразни науки, като всяко едно равнище е тематично и разкрива на учениците някои от тайните на Космоса, животинския свят, новите технологии и други Така имат опция да се забавляват с роботи, да обогатят общата си просвета и да развият потребни умения. Също по този начин, до момента в който конструират и програмират роботите си, развиват значими обществени умения. По време на занятията са разграничени в екипи по двама, с цел да се подтиква работата в екип. Хубаво е да знаят, че когато работят с други имат избрана роля и нейното осъществяване е значимо за крайния резултат на задачата. Важно е да се означи, че всеки човек работи по друг метод и с друго движение, а умеенето за работа в екип учи децата по какъв начин да се преценяват с това.

Уменията, които се развиват по време на курсовете в " Академия Роботика " обгръщат голям набор от науки. Идеята е децата да пробват разнообразни неща още от дребни и да намерят това, което ги кара да се вълнуват и забавляват същински. При едни това може да е роботиката, при други рисуването, а при трети нещо напълно друго.

Повече за идеята и работата на “Академия Роботика ” може да намерите на сайта им:  
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР