Децата от Люлин ще бъдат настанени в кризисен център утре,

...
Децата от Люлин ще бъдат настанени в кризисен център утре,
Коментари Харесай

Децата от Люлин ще бъдат настанени в кризисен център

Децата от Люлин ще бъдат настанени в спешен център на следващия ден, откакто изтече полицейската им протекция.

Това стана ясно през днешния ден от изявление на обществения министър Бисер Петков след взаимно съвещание на обществена и здравна комисия, където се разискваха измененията при ТЕЛК, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Това е информацията, която имам от Агенцията по протекция незабавно след постъпване на сигнал на 15 февруари “, уточни той.

Министър Петков разяснява, че експертите са създали опит да влязат в жилището, само че не са били пуснати вътре. Потърсили са помощ от органите на реда, а след влизането в дома не е имало никой.

В момента децата се водят отпаднали от учебно заведение. Ще им бъдат назначени преподаватели, които ще преценяват тяхното положение. По думите на обществения министър е получаван сигнал през 2011 година за пожар във въпросното жилище. Тогава обаче не е било открито, че децата живеят в неприятни условия.

„ Не може във всеки дом да осигурим обществен служащ, тук е ролята на обществото при минимум подозрение би трябвало да се обръщаме към органите “, разяснява общественият министър.

Ще бъде назначена инспекция по случая.

Бисер Петков разяснява и случая с близначета от Пловдив. Децата към момента са в болница, а едното е в тежко положение.

Търси се подпомагане от бабата, която е изявила предпочитание да гледа момиченцето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР