Децата от КСУ Олга Скобелева са се опитали да направят

...
Децата от КСУ Олга Скобелева са се опитали да направят
Коментари Харесай

Добро дело с нещастен край: Деца засадиха дървета в Кючука, кола прекърши едно от тях

Децата от КСУ „ Олга Скобелева ” са се пробвали да създадат нещо положително за града ни, само че тяхната самодейност не е оценена от всички живеещи в региона. Учениците са засадили  дървета в дребен парк сред блоковете на кръстовището на улиците „ Кичево ” и „ Генерал Тотлебен ”, като за всяко дръвче е направена и табелка с името на този, който се е погрижил за неговото посаждане.
Прочетете още
В непосредственост до тях, обаче има огромен паркинг за колите на живущите в региона, а най-крайната част от него свършва на сантиметри до растителността. Паркът не е ограден и няма ясно изразена граница сред него и паркинга. Така автомобил, който реши да обърне, с цел да излезе от мястото си може най-спокойно да влезе в парка. Именно по този начин се е случил и безразсъден случай – едно от дръвчетата е счупено, неговите клони са на земята, стъблото му е прекършено и то е паднало върху друго дърво.

„ В това предпазено жилище се грижат за деца със специфични потребности. Те доста се вълнуваха и се постараха да засадят тези дървета, всички доста им се радвахме. Продължават да се грижат за тях и да ги поливат. Лично аз не съм виждала коли да влизат в парка, само че е прекомерно допустимо вечер или рано заран някоя кола да се е пробвала да обърне и несъзнателно да е блъснала дървото. Стана ми мъчително, когато го видях, тъй като знам какъв брой старания поставят тези деца и с каква обич ги посадиха. Много тъпо ”, разяснява жена, която живее наоколо до парка.

Освен, че някой е прекършил едно от дърветата, междублоковото пространство е цялостно с боклуци.

TrafficNews   приканва жителите на Пловдив да пазят чистотата на красивия ни град, да изхвърлят отпадъците си единствено на обозначените за тази цел места и в случай че не основават, най-малко да не разрушават подобренията, които останалите вършат. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР