Децата от IV а група Усмивки в Детска градина N

...
Децата от IV а група Усмивки в Детска градина N
Коментари Харесай

Старозагорски малчугани поздравиха полицаи за празника  

Децата от IV а група „ Усмивки ” в Детска градина N 3 „ Ян Бибиян ” в Стара Загора посетиха Първо районно ръководство за Празника на българската полиция - 8 ноември. С песни и стихове те поздравиха чиновниците в ръководството и им пожелаха здраве и благоденствие, професионални и персонални триумфи, религия в законността, сили и ентусиазъм да пазят реда.
 В знак на признателност служителите на реда подариха на малчуганите разходка в ръководството. За ролята на полицията и препоръки какво би трябвало да създадат, в случай че се наложи да оказват помощ на човек в неволя, им описа Кремена Маринова, контрольор „ Детска педагогическа стая “. 

Гостите разгледаха и стаята, където се одобряват сигналите от тел. 112 и научиха, че на него би трябвало да се обаждат, единствено когато би трябвало да се помогне на някого. Наблюдаваха и по какъв начин се реализира видеонаблюдението на стаите за арестанти в ръководството, а по-късно разгледаха мястото, където се задържат хората, нарушили законите. Най-голям интерес за палавниците обаче се оказа залата за различаване.

Инспектор Маринова им изясни и за какво и по какъв начин се вземат дактилоскопски отпечатъци, а децата се надпреварваха да „ дават “ своите. Те разгледаха, а някои от тях и пробваха полицейско снаряжение и се качиха на полицейски мотор, научиха се и по какъв начин да разпознават другите звукови сигнали на полицейските коли.

Полицаите изпратиха малчуганите с дарове - самостоятелна директория с материали с правила по сигурност. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР