Децата от група Червената шапчица“ при ДГ Ален мак“ гостуваха

...
Децата от група Червената шапчица“ при ДГ Ален мак“ гостуваха
Коментари Харесай

Деца от ДГ „Ален мак“ гостуваха в Община Горна Оряховица

Децата от група „ Червената шапчица “ при ДГ „ Ален мак “ гостуваха през днешния ден в Община Горна Оряховица. Малчуганите бяха посрещнати в Гербовата зала от кмета инж. Добромир Добрев. Поводът за гостуването на децата е идния Ден на българската община, който се отбелязва на 12 октомври.

Инж. Добрев описа на „ алените шапчици “ какво се прави в Общината, каква е ролята на кмета и на неговите заместници, по какъв начин се вземат значимите решения и по какъв начин се гласоподава в Общинския съвет. Как се става кмет, къде се учи преди този момент, по какъв начин се оказва помощ на жителите и още други въпроси зададоха децата на градоначалника. Най-интересно несъмнено беше в кметския кабинет, където малчуганите се надпреварваха да седнат и да се снимат на кметския стол. Съвсем по детски „ алените шапчици “ благодариха за кръговото кръстовище и споделиха, че им харесва, само че пък попитаха по кое време ще е подготвен парк „ Детски ъгъл “. „ Радвам се, че ви харесва. Скоро и паркът ще е подготвен, с цел да може да играете в него, а през идната година се надяваме, че ще честваме празника на Горна Оряховица на освежен център “, увери децата инж. Добрев.

Голямо сърце с ръчичката на всяко дете получи като подарък от „ алените шапцичи “ инж. Добромир Добрев, а той им върна жеста, като им подари книжки.
На потегляне децата разгледаха галерията с някогашни кметове на Горна Оряховица и с почетните жители на града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР