Децата от филиала на ДГ Звездица“ на ул. Лермонтов“ №

...
Децата от филиала на ДГ Звездица“ на ул. Лермонтов“ №
Коментари Харесай

Децата от ДГ „Звездица“ – Бургас играят на нова площадка

Децата от филиала на ДГ „ Звездица “ на ул. „ Лермонтов “ № 9 към този момент играят на чисто нова площадка.

Дворното пространство е изцяло реконструирано, като част от новата общинска стратегия за възобновяване на дворните пространства в бургаските детски градини.

„ Когато родители, учители и Община обединим старания, се получава тъкмо такова ново и красиво пространство за отдих, занимания навън и спорт, като това във филиала на детска градина “Звездица ”. Пожелавам на всички деца със здраве и въодушевление да го употребяват! “, показа кметът Димитър Николов, който бе посетител на тържеството.

На празника участваха още шефът на детската градина Росица Калева, педагози, родители и деца.

Дворът на филиала на ДГ „ Звездица “ бе изцяло реновиран с нова градинка и озеленяване, нови плочки и бордюри към нея, паркова мебел и ново осветяване. Площадките за игра и занимания навън също са напълно преобразени с чисто нови детски уреди, на които децата да играят.

Обновяване на дворните пространства продължава и в други бургаски детски заведения в осъществяване на новата общинска стратегия, предлагаща цялостна идея за реновиране на площадките на детски градини и учебни заведения, съгласно потребностите, интензивността и плановата подготвеност за осъществяване на ремонтите. Това ще помогне на тези от тях, които още не са актуализирани, да предложат една модерна здравословна витална среда за обикновено физическо и психическо развиване на децата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР