Децата от две пловдивски забавачки - „Весела” и „Слънце”, ще

...
Децата от две пловдивски забавачки - „Весела” и „Слънце”, ще
Коментари Харесай

Демонстрации по гасене на огън ще се проведат в Пловдив

Децата от две пловдивски забавачки - „ Весела” и „ Слънце”, ще бъдат евакуирани поради пожар, предава "Марица ".

Това ще се случи в границите на демонстрации по гасене на огън в Седмицата на пожарната сигурност, която стартира през днешния ден и ще продължи до 15 септември.

Първи с работата на пожарникарите ще се срещнат децата от „ Весела” - на 12 септември. Демонстрацията в детска градина „ Слънце” ще е на 15 септември.

Огнеборците ще покажат уменията си и в демонстративно гасене на пожар в парк, като това ще се случи в зелената повърхност пред СУ „ Димитър Талев " на ул. ”Кузман Шапкарев” №1 от 10.30 ч. на следващия ден.

През целия ден на 13 септември на площад "Централен " ще има игри за децата на тематика „ пожарна сигурност “, демонстрации на подготвителни дейности на пожарникари и спасители и дейности за оцеляване. Ще бъде показана и пожарна и избавителна техника.

Седмицата на пожарната сигурност се провежда към Деня на пожарникаря - 14 септември.

Тази година на Кръстовден се навършват 112 години от Първия пожарникарски събор в София.

На този конгрес 17 пожарни командири от страната за първи път се сплотяват и единомислещо одобряват решение за основаване на пожарно сдружение в България и дефинират бъдещето създаване и развиване на пожарното и избавителното дело в страната.

Съборът се открива от най-възрастния пожарен пълководец Г. Атанасов от Пловдив.

Заради този исторически факт през 1995 година държавното управление афишира датата 14 септември за професионален празник на профилираните органи за пожарна сигурност и отбрана на популацията в Република България.

Тази година се навършват 136 години от основаването на противопожарната работа в Пловдив, което се е случило през 1881 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР