Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван

...
Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван
Коментари Харесай

Сираци лагеруват край язовир „Огоста“ в катун

Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван лагеруват край крайбрежията на язовир Огоста без придружители .

В 13:30 ч. на 17 юли в спонтанното населено място има 35 деца от 6 до 16-годишни. Възрастни няма. Били отпътували до село Якимово по работа, изясняват невръстните лагерници.

Условията са цялостна независимост – игри, храна, басейн, в случай че има пари.

Няма хигиенични условия, няма режим, няма ограничавания, няма доктор. Хладилник също няма, тъй като приготвената храна се изяжда незабавно. Изобщо всичко е тъкмо противоположното на това, което би трябвало да бъде, съгласно наредбата за осъществяване на проведено летуване.

 Условията, при които живеят децата. Петя Димитрова
Успокоително е, че децата имат телефони и знаят незабавния номер 112 , в случай че се случи нещо неприятно, не дай Боже.-->

Сигурни са, че имат и аптечка някъде в палатките. Също по този начин имат скалъпена баня, тоалетна и полева кухня, до която се издига камара чували с отпадъци.

Иначе девойките и момчетата са гостоприемни , дават отговор на въпросите намерено, декламират стихотворения. Едно момиченце на 9 години знае къде наоколо има къпини и желае да изчакаме, с цел да ни набере.

 Условията, при които живеят децата. Петя Димитрова
Българската православна черква, към която отец Иван принадлежи и е ръкоположен за архимандрит, не се меси доста, доста в обществените му каузи. Свещениците от Монтана не са осведомени за спонтанното лагеруване, проведено от техния другар.
 
„ Църквата не е осведомена за самодейността на отец Иван ”, посочи архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия. Той  научил за летуването на сираците на брега на язовир Огоста от инцидентни хора. От районната здравна ревизия образуват екип за инспекция на лагера, заяви шефът й доктор Елена Борисова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР