Децата от 4-та група от ДГ Марица“ отбелязаха националния празник

...
Децата от 4-та група от ДГ Марица“ отбелязаха националния празник
Коментари Харесай

Деца от ДГ „Марица“ изнесоха патриотично тържество по случай 3-ти март


Децата от 4-та група от ДГ „ Марица “ означиха националния празник 3-ти март с патриотично празненство под надпис „ Урок по родолюбие ”.

Богатата музикална стратегия включваше песните: „ Знамето ни е трицветно “, „ Обичам България “, „ Високи сини планини “, „ Стани, стани левент балкански “, „ Кой уши байряка “, „ Тих бял Дунав “, както и танца „ Корабът Радецки “.

Част от децата обясниха символиката на българския трикольор и герба, показаха къде е най-високият връх в България, местоположението на град Пловдив, коя река минава над него, гледайки изображения от мултимедията.

Други малчугани участваха в драматизация-за основаването на България от траки, славяни и прабългари, разпознаха великите ханове –Аспарух, Крум и Омуртаг. Цитираха стихове за братята Кирил и Методий и за основаването на славянската писменост. Посочиха славните български царе-Симеон и Иван Асен II и обясниха за рухването на България под османско господство.Претвориха битката за свободата на България и описаха за огромните имена от този исторически период-Бенковски, Раковски, Райна Княгиня, Левски и Ботев.Накрая тържеството приключи с клетва героите да не предават Родината.Прозвуча и химнът на Република България.

„ Поздравявам децата за прелестното празненство, което ни изнесоха.А преподавателите и шефа на ДГ „ Марица “ Надежда Дервенска адмирирам за това, че работят настойчиво и обогатяват децата с нови познания за историята на България.Нека помним видните персони, съдействали за славата, Освобождението, науката  и културата на  Родината, изключително на дати като 3-ти март “, сподели кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, който бе посетител на тържеството.

На събитието участва и секретарят на регион „ Северен “ Стайко Танев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР