Децата не заразяват, един учител може да пренесе заразата на

...
Децата не заразяват, един учител може да пренесе заразата на
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Скоро у нас ще има трета бустерна доза



Децата не заразяват, един преподавател може да придвижи болестта на цяла класна стая

Тази доза се прави 8 месеца след втората и се прави за укрепване на имунитета. Ще се предложи за хора с имунен недостиг, за онкоболни, както и за възрастните над 65 години ", изясни шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Скоро у нас ще има трета бустерна доза от имунизациите против ковид. Ще има такава рекомендация за избрани рискови групи. Това съобщи пред bTV шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

" Тази доза се прави 8 месеца след втората и се прави за укрепване на имунитета. Ще се предложи за хора с имунен недостиг, за онкоболни, както и за възрастните над 65 години ", изясни Христова.

Тя добави, че децата не заразяват, а биват заразявани и изясни, че един преподавател може да придвижи ковид на цяла класна стая.

Затова е значимо възрастните да са ваксинирани, изясни още Христова.

" Тези с наднормено тегло и с вродени болести са рисковите групи измежду децата и за възрастовата категория, за която е позволено, би трябвало да има имунизация ", сподели още тя.

Ива Христова изясни и че ограниченията би трябвало да се съблюдават и от ваксинираните, тъй като при някои има спад на антителата след време заради особености на организма.

Специалистът разяснява и новият " Мю " вид, като акцентира, че към този момент той не е всеобщ. Тя предвижда, че в идващите две седмици ще има повишаване на случаите, само че се надява след това да има плато и случаите да са под 3000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР