Децата не са убийци! Отворете училищата!, написа Генка Шикерова във

...
Децата не са убийци! Отворете училищата!, написа Генка Шикерова във
Коментари Харесай

Генка Шикерова: Децата не са убийци! Отворете училищата!

" Децата не са убийци! Отворете учебните заведения! ", написа Генка Шикерова във Facebook и публикува писмо на майка:

" Мануела Манолова, майка на деветокласничка, изпрати до Мрежа за децата отворено писмо, адресирано до Президента,Омбудсмана,  МОН, Министерство на здравеопазването и медии. В него тя приканва за неотложно отваряне на учебните заведения, обръща внимание на обстоятелството, че се нарушават правата на децата и те се трансформират в съществена жертва на пандемията, задава въпроси към ръководещите по отношение на ограниченията и показва с обстоятелства и числа вредите, нанесени върху образованието и здравето на децата: 

“Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас от позицията на средностатистически поданик, гражданин на София и родител на десетокласничка в езикова гимназия.

В предизборната си акция Вие казахте, че децата са на учебно заведение. Излъгали са Ви – и преди, и след изборите щерка ми и всички нейни съученици са у дома, където е по-удобно да не бъдат забелязвани. В това състояние са всички нейни връстници, както и преобладаващата част от класове 5-12, към този момент трета образователна година:

2019/2020 – от образователни 9.5 месеца, присъствени 5 (2-ри образователен период напълно дистанционен)

2020/2021 – от образователни 9.5 месеца, присъствени 2.5

2021/2022 – от образователни 2.3 месеца, присъствен 1, към този момент 5та седмица са у дома

Т.е. от месец март 2020, щерка ми и хиляди деца на нейната възраст са прекарали в дома си (топъл, леден, с каквито сме успяли интернет и техника) 78%(седемдесет и осем процента) от образователното време. В допълнение, доста от тях са лимитирани да посещават спортни занимания, школи по изкуства, езици и други спомагателни интереси(поради осъществяване в учебно заведение, сборни групи, общи епидемиологични ограничавания и т.н.). Не е загадка, че ние сме единствената Европейска страна, която изолира децата си – по принцип и за подобен дълъг интервал. Вече трета образователна година децата в Европа учат присъствено, главно с помощта на всеобщо тестване, проведено навреме и заплатено от страната.

В момента чакаме нова заповед на МОН, която (по авансово изтекла в медиите и импровизирано доказана информация) ще бъде следващото оскърбление и дискриминиране на възрастова група 11/12-19г, защото ще изисква:..... "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР