Децата не са били свидетели на деянието на агресивната майкаДетската

...
Децата не са били свидетели на деянието на агресивната майкаДетската
Коментари Харесай

Детската градина, в която майка нападна служителка е с много добър пропускателен режим

Децата не са били очевидци на действието на нападателната майка

Детската градина в кв. „ Владислав Варненчик “ е с доста добър пропускателен режим. Не става въпрос за външно лице, а за родител, който влиза, с цел да си вземе детето и по-късно атакува чиновник на градината. Не можем да ограничим достъпа на родителите. Това съобщи пред медиите през днешния ден шефът на дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна Лилия Христова. Майката е спазила пропускателния режим при влизането си в постройката и по-късно е нападнала чиновник на детската градина, нанасяйки лека прорезна рана.

Инцидентът е станал ненадейно и служителят не е предизвикал експанзия от страна на майката, посочи Христова.

Тя също по този начин разясни, че децата в детското заведение не са били очевидци на действието. Уплаха има само измежду личния състав на градината. Поради тази причина са изпратени психолози от Центъра за психична поддръжка към Община Варна, които ще окажат нужната помощ, сподели още Христова.

13 декември 2023, 14:56

Агресивна майка атакува и нарани служителка в детска градина

Служителят на детската градина, потърпевш при случая, е в положително общо положение, без заплаха за живота, сподели още Христова. Тя добави, че за случая е известен и бащата на детето, защото родителите са разграничени, и той ще поеме грижата за детето във времето, в което майката е арестувана.

Лилия Христова разясни, че при създалата се обстановка, неотложно са подхванати нужните ограничения. В детското заведение са извикани органите на Министерство на вътрешните работи, Спешна помощ и прокуратура. Уведомени са кметът Благомир Коцев и заместник-кметът на Община Варна Павел Попов, които са разпоредели инспекция на събитията.

Детската градина продължава да работи обикновено. По случая работят Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Христова напомни, че през вчерашния ден имаше съвещание на шефовете на детски градини, на което се разиска и пропускателния режим на външни лица до градините предвид на обстоятелството, че няма нормативна уредба по въпроса.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР