Децата най-много са атакувани от новия вирус за хепатит, защото

...
Децата най-много са атакувани от новия вирус за хепатит, защото
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Пожълтяване на кожата и повръщане издават новия хепатит

Децата най-вече са атакувани от новия вирус за хепатит, тъй като не са имали контакт с аденавирусите и нямат имунитет, сподели пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

Вирусът се предава посредством повърхностите - с ръцете да вземем за пример. Родителите би трябвало доста да внимават за признаците - пожълтяване на кожата, повръщане, изпражненията побеляват, предизвести той.

Тоалетните кърпички със алкохол, които помагаха за дезинфекцията при КОВИД, обаче към този момент не работят. При хепатита са ефикасни препаратите с хлор и миещите препарати, посочи професорът. КОВИД изобщо не е липсващ, счита той. Вирулентността обаче е отслабнала, кара се по-леко.

Възрастните, които не са имунизирани, би трябвало да го създадат, сподели проф. Кантарджиев. Той даде няколко съвета какво да се прави при стопляне на времето, с цел да няма инфекции. Когато температурите стават високи, доста е значимо месото да се държи в хладилника. Животинската храна не трябва да се оставя повече от 3,5 часа на стайна температура, сподели той.

Не ходете по тревите, тъй като със стоплянето излизат кърлежите, предизвести проф. Кантарджиев. При захапване от кърлеж взимането на антибиотик понижава заплахата от лаймска болест 11 пъти, посочи той. Във водоемите пък би трябвало да се сложи препарат, който да убие ларвите на комарите, както направи Столична община, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР