Децата на Враца са принудени да играят на спортна площадка

...
Децата на Враца са принудени да играят на спортна площадка
Коментари Харесай

Потресаващо! Вижте на каква площадка играят децата на Враца /снимки/

Децата на Враца са принудени да играят на спортна площадка в потресаващо положение, научи BulNews.bg. Съоръжението беше опустошено от разрушителния вихър, който вилня в града през март. Близо два месеца по-късно игрището към момента не е поправено и крие редица рискове за посетителите.
Става въпрос за спортната площадка в жилищен комплекс „ Сениче “. След опустошителната буря от нея не е останало съвсем нищо. Оградната мрежа е изпокъсана и от нея стърчат телове, а тук-там съвсем липсва. Железните пилони, на които се крепи тя, са изкривени от бурния вятър, като някои са изтръгнати от бетона и са заплашително наклонени.
През март вилнеещият вихър реалокира павилиона, в който в миналото се помещавала защитата на обекта. В момента той към момента не е подложен на уместно място, а просто пренебрегнат на поляната.
На всичкото от горната страна на всички места е заринато с отпадъци и потрошени стъкла. Част от тях са изхвърлени от недобросъвестни врачани, които нехаят за удобството и сигурността на децата, които играят на площадката. Много от отпадъците обаче са останали завещание от бурята и по този начин и не са почистени.
Спортната площадка бе подаяние за децата по програмата „ Hat Trick “ от UEFA, българския футболен съюз и общината. Местната администрация би трябвало да дава отговор и за поддръжката на оборудването. След стихията комисия два пъти е ходила на оглед и е описала нанесените вреди, само че все още реакция няма, макар многократните сигнали от живущите наоколо хора.
След въпрос от наш кореспондент от локалната администрация дадоха обещание спортното оборудване да бъде ремонтирано напълно скоро, благодарение на отпуснатите от страната средства за справяне с следствията от бедствието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР