Децата на възраст между 5 и 11 години в САЩ

...
Децата на възраст между 5 и 11 години в САЩ
Коментари Харесай

САЩ започват да ваксинират децата на възраст между 5 и 11 г.

Децата на възраст сред 5 и 11 години в Съединени американски щати ще могат да бъдат имунизирани против COVID-19, откакто препаратът на Pfizer и BioNTech бе утвърден за приложимост в тази възрастова група от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), съобщи Си Ен БИ Си.

Директорът на CDC Рошел Валенски даде позволение броени часове, откакто Консултативният комитет по имунизационни практики единомислещо посъветва за приемането на тази мярка. Очаква се имунизацията на децата да стартира неотложно.

Някои родители чакаха с неспокойствие решението с вярата, че то ще разреши на децата им да се върнат към „ естествения “ живот под формата присъствено образование в учебните заведения и присъединяване в спортни прояви.

Дозите за дребните деца ще бъдат една трета от общоприетите дози.

„ Твърде доста деца изгубиха родители през тази пандемия, което е извънредно трагично. Като експерт по инфекциозни болести и майка, ваксинирала и двете си деца, поддържат изцяло препоръчването на тази ваксина за съответната възрастова група “, разяснява членът на комитета Камил Котън преди гласуването.

Американският президент Джо Байдън разказа решението като повратна точка в битката против CPVOD-19. В изказване Байдън уточни, че имунизационната стратегия ще се ускори през идващите дни и изцяло ще се разгърне в седмицата от 8 ноември.

От Pfizer пък оповестиха, че при клинични тествания измежду деца на възраст сред 5 и 11 години, имунизацията е посочила 90,7% успеваемост.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР