Децата на руски олигарх са скрили завещанието му от 100

...
Децата на руски олигарх са скрили завещанието му от 100
Коментари Харесай

Децата на руски олигарх скрили завещанието на баща си, точили пари от любовницата му

Децата на съветски олигарх са скрили наследството му от 100 милиона английски лири в опит да измъкнат 35 милиона евро  от неговата „ държанка “, заяви Върховният съд.

34-годишната Олга Шербакова и 25-годишният й брат Александър отхвърлят да са укрили документа. Те упорстват, че татко им Владимир Шербаков го е скъсал малко преди гибелта си.

Партньорката на татко им, 42-годишната Бригита Морина, желае Върховният съд в Лондон да прегледат британското наследство. Тя нястоява съда да реши, че Шербаков е бил непрекъснато пребиваващ в Обединеното кралство, когато е умрял.

Ходж Малек KC, представляващ Морина, сподели пред съда, че някогашната брачна половинка на Шербаков, Елена, и нейните деца са получили оригинала на британското наследство „ и от този момент са го потулили “

Беше направена оферта за предаване на наследството на Морина в подмяна на 35 милиона евро. Документът беше криминалистично оценен по време на среща в Париж, оповестиха от съда.

Морина и Шербаков се реалокираха във Англия през 2013 година, с цел да отгледат децата си. Техните домове включваха Granville House, имение за £12 милиона близо Summer Haze – домът на Ринго Стар за £5 милиона и извънредното имение St George’s Hill в Уейбридж, Съри.

Шчербаков избяга в Белгия през 2016 година, с цел да избегне екстрадиция, откакто против него беше подадена наказателна тъжба в Москва от Андрей Луговой, някогашен сътрудник на съветските служби за сигурност. Твърди се, че Лугавой е умъртвил Александър Литвиненко, съветски беглец, който умря в Лондон от радиоактивно отравяне през 2006 година

Шчербаков беше открит обесен в Белгия през 2017 година, на 56 години.

Малек сподели, че олигархът желае съвсем всичките му неруски активи да отидат при Морина и неговото основано във Англия семейство.

„ Владимир се радваше на любящи връзки с госпожа Морина и техните деца, които продължиха до гибелта му “, сподели той. „ Той беше интегриран в английския живот… той беше огромен обожател на нашата починала кралица, която е доста английска. “

Шербаков е бил член на влиятелни лондонски клубове, в това число Arts Club на Dover Street и 5 Hertford Street, също в Mayfair.

Неговото съглашение за бракоразвод от 2015 година е осигурило на някогашната му брачна половинка осем парцела в Белгия. И освен – тя става притежател на пет парцела в Париж и апартамент в Сингапур. Твърди се, че олигархът декларира, че „ към този момент е дал 200 милиона $ на Елена. Той дава 140 милиона $ всеки на Олга и Александър “, сподели съдът.

Александър сподели, че друго от наследствата на татко му, което му оставя всичките му активи в Русия, е “изчезнало ”.

По думите му доста от активите на татко му в Русия са били иззети от проведени незаконни групи. Това, съчетано с хаоса на войната в Украйна, значи, че “е доста малко евентуално да видя нещо, присъдено на мен ”, съобщи той, представен от The Times.

Александър сподели, че има вяра, че татко му е бил погубен от проведена незаконна група. Той твърди, че двама от техните юристи, един основан в Белгия, а различен в Русия, също са умряли при подозрителни условия.

Щербакова сподели:

„ Не сме получавали огромни суми пари от татко ни. “

Тя твърди, че някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е предложил да каже на белгийската полиция през 2017 година, че татко й е написал ново наследство малко преди да бъде погубен. То трябвало да изключва Морина.

Майка им не взе участие в чуването, защото е в пандиза в Русия. Тя бе наказана за опит за машинация посредством разчитане на подправен сватбен контракт.

Изслушването продължава.

Още вести четете в категорията Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР