Децата на Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс,

...
Децата на Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс,
Коментари Харесай

Децата на Меган и Хари вече носят титлите принц и принцеса

Децата на Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, стават " принц Арчи " и " принцеса Лилибет " след гибелта на английската кралица Елизабет Втора и възкачването на престола на дядо им Чарлз Трети, писа в. " Дейли телеграф ".

Според декрет на крал Джордж Пети от 1917 година, Арчи Маунтбатън-Уиндзор и сестра му Лилибет Маунтбатън-Уиндзор - като деца на сина на монарха - имат право на купите принц и принцеса, в случай че решат да ги употребяват.

Хари е вторият наследник на Чарлз Трети и брат на престолонаследника принц Уилям.

През 2021 година се появиха догатки, че Чарлз - в опит да ограничи броя на основните кралски особи - има намерение, когато стане монарх, да попречи на Арчи да стане принц, напомня Българска телеграфна агенция.

За да направи това, новият английски крал ще би трябвало да издаде декрет, изменящ правото на Арчи да бъде принц и това на Лили - принцеса, прецизира изданието.

Докато това евентуално се случи или не, Арчи и Лили остават принц и принцеса, без значение дали родителите им решат да употребяват купите или не, отбелязва изданието. Синът на херцозите на Съсекс е шести в линията на заместничество на английския трон, а сестра му - седма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР