Децата могат да развият лоши навици още в ранна възраст

...
Децата могат да развият лоши навици още в ранна възраст
Коментари Харесай

5 поведенчески проблема, които трябва да преустановите в ранно детство

Децата могат да развият неприятни привички още в ранна възраст и коригирането им може да бъде изморително за родителите. Въпреки това, в случай че не бъдат подхванати ограничения, те могат да прераснат в огромни проблеми в бъдеще. Ето няколко поведенчески казуса при децата, които би трябвало да преустановите оптимално рано.
1. Лъжата
Това води до живот в мистериозност. Растежът и зрелостта идват, когато човек се оправя почтено съв своите неточности и дефекти. Ето за какво е значимо да научите детето си на отговорност, показвайки му че по този метод, то ще се трансформира в скъп и почитан човек. Доверието се построява и то води до по-силна и здрава връзка.

 Добави изложение

Лъжата, от своя страна, има противоположен резултат,а недоверието се вкоренява и пречи на честните връзки. Показвайки на децата си, че третирате лъжата като закононарушение със съществени последствия, тъй като повече от всичко отдалечава един от различен членовете в фамилията, ще му помогнете да прекрати този неприятен табиет.

2. Неуважението към престижи
Всички ние сме хора, които се подчиняват на избран престиж по един или различен метод. Родители, учители, държавни чиновници, старейшини, шефове и служители на реда са някои от престижите в живота ни. Неуважението към престижите основава рисков табиет у детето. Това може да докара до самоувереност и липса невзискателност. В последна сметка рано или късно то ще пострада от своето държание, защото информационните му благоприятни условия ще са лимитирани и несъответстващи.

Децата би трябвало да се научат на почтително отношение към тези, от които са подвластни. Това не значи, че не могат да не са съгласни с този престиж или да го оспорват, изключително когато той злоупотребява с властта си. Важно е обаче да научим децата постоянно първо да изслушват и в случай че се постанова да спорят с почитание.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

3. Лошите думи
 Добави изложение

Думите, с които си боравим са значими, защото могат да обиден тези, към които са ориентирани. Лошите думи предизвикват дълбоки рани, те обаче могат също да управляват и цялостното отношение или възприятията към някого. Детето ви може да се усеща, че не харесва и не се схваща с някого, само че това не трябва да бъде причина да нагрубява. Колкото по-рано децата развият речник от положителни думи, толкоз по-добре ще се усещат.

4. Агресивното държание
Ако забележите нападателно държание у детето си, неотложно предприемете ограничения, с цел да предотвратите физическо пострадване у други деца или на самия него. Има доста аргументи детето да демонстрира нападателно държание. Важно е да откриете повода, като наблюдавате и слушате. Много пъти това е механизъм за справяне със напрежението или възприятието на неустановеност. Ако държанието е позволено или толерирано, то ще продължи. Най-добре е да го спрете неотложно, когато стартира, да останете спокойни, да слушате детето и да му покажете, че не одобрявате държанието посредством налагане на ограничавания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

5. Мързелът
Децата би трябвало да бъдат научени да поемат отговорност за себе си оптимално рано. В противоположен случай те могат да чакат, че родителите им ще вършат всичко за тях. Насаждането на добра работна нравственос започва, като започнете да им налагате домашен отговорности в ранна възраст. На първо време може да ги научите да оправят леглото си и да подреждат играчките си всеки ден.

 Добави изложение

Когато развият табиет да се грижат за нещата си, прибавете активност, обвързвана с общите домашен отговорности. Насърчавайте и награждавайте труда им единствено когато го заслужават. Това ще ги научи да ценят труда и да се стремят да правят отговорностите си съзнателно. Започването допустимо най-рано ще направи голяма разлика.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР