Децата им – зарязани по улиците да се отглеждат сами,

...
Децата им – зарязани по улиците да се отглеждат сами,
Коментари Харесай

Какво отглеждате? Рецидивисти на по 18 г., убийци, джигити, бандити, побойници

Децата им – зарязани по улиците да се отглеждат сами, безчинстват, чупят, джигитстват, атакуват, бият се, убиват…

… ония гледат новините и цъкат с език умно над третата ракия: „ евроатлантически ценности… “, викат, „ ц,ц, глей в кво се превърнà България “. 

Миналата седмица ПЪРВОКЛАСНИЦИ се пробваха да убият таралеж – замеряли го с камъни и го гледали по какъв начин се мъчи и кърви, едно момиченце го избавило. Природонаселението се изреди да пита: а учителката къде е била. И след това да разсъждава на тематика: по какъв начин учителите са провалили българчетата. 

Алоу, гениите, „ първокласници “ значи „ в първи клас “; оня ден беше 15 септември, тази учителка, дето се пробвате да ѝ сипете на главата, ги познава тия деца от няма и две седмици. Или, по табиет – чакате различен да ви е отговорен за проваления опит, който сте нарекли „ дете “ и който изобщо го имате, щото от родата са ви натиснали най-сетне да снесете едно?

На какво са ги учили седем години у дома, че първото, което да създадат, като стъпят в учебно заведение, е да се опитат да убият животно? Какво са видели като образец у тях? В каква среда живеят? Какви възрастни ще излязат от тях?

Новините са цялостни с 18-годишни убийци, с насилници на по 18-19-20 години, въоръжени, джигити по пътищата на по 18, правили се на екшън звезди. 

Какво отглеждате вие? И коя евроатлантическа полезност накара другояче прелестните ви дечица да станат изверги, садисти, убийци, да се колят, да убиват с колите си, да не зачитат закона и близък си? 

Нали вие ги възпитавате? Не ви ги възпитава Брюксел или Вашингтон. 

Най ми е обичано някой да ми каже, че в фамилията му са снесли едно дете и с това са изпълнили „ патриотичния си дълг “. Демек: дали са на майка България още едно българче. 

Ама това, че след това са го подкарали с: „ Ще мачкаш, сине, квот си харесаш, че си го зѝмаш, м*ма им д*ба на другите! Ти си цар! “

Цял живот ги учат да са „ тарикати “, да дебнат по какъв начин да прецакат съседа, да му вземат каквото си харесат от неговото, учат ги да не съблюдават законите, тъй като законите са за наивниците, учат ги да се качват по главите на всички в близост, да крадат, да се бутат с лакти, от дребни са нагли и надути, с разсъдък като на мухъл, обаче със самочувствие до небето и възприятие за безотговорност. 

И викат: „ аз имам дете, аз си изпълних патриотични дълг! “

По-добре да не беше…

Геройство е да се размножат, съгласно тях. Геройство е да снесат едно дете, по този начин ли? Защото съгласно мен мъжество е да го възпиташ, а освен да го пръкнеш там. Геройство е да го възпиташ като потребен член на обществото, а не като гнусен паразит, който цялостен живот ще чака да набара далаверата и ще се качва по главата на другите. 

Геройство е да се размножат…

Знаете ли кой още може да се развъжда? Плъховете, хлебарките, дърветата, храстите, кокошките. На процедура всичко живо се развъжда. Браво, вие сте постигнали ТОВА. Снесли сте. За повече не ви стига мотивацията, нали? За възпитанието ще се грижат други. И ще са отговорни други. 

Директорът на „ Пирогов “ споделил: Хора, спрете с безумието, виждаме доста болежка. Това го е споделил във връзка джигитите, които избиват наред по пътя си. 

Ден след ден се написа черната статистика на избитите по пътищата, всяка вечер джигитите излизат отново и отново се започва…

… гонки, форсиране, мерене на пи*ки. 

В Западния парк в София започнаха да се появяват (редовно) мотористи. Мотористи!!! Мотористи посред парка, където се разхождат майки с деца. Представете си какви рефлекси има едно 4-годишно дете, да се защищити от връхлитащ мотор. 

На неедин бул. вечерно време и през нощта се чуват опитите на нечий плод от спукан презерватив да се покаже като мъж (полиция – съмнително липсва). Гледаш го – пубер, обаче се набримчил на газта като глист, а ръчичките му треперят на кормилото, но е гледал „ Бързи и гневни “ и е качил една пуберка до него и хормоните го карат да си мисли, че е Пол Уокър. Ама Пол Уокър беше вечен на кино, в същинския живот Пол Уокър самият се опита да се направи на героя си от кино лентата и се размаза с поршето си, самокатастрофира и умря. Много безславно. 

Ако си толкоз противоположното на изострен, че да не можеш да различиш филм от действителността, може би не би трябвало да ти дават брошура? 

И аз съм „ за “ да има свирепи наказания за нови водачи. Ако има солидно провинение – не някое инцидентно отнето преимущество или инцидентен червен светофар, ами солидно провинение – да кара с 80-100 сред блоковете в квартала например; да взе участие в гонки или да се прави на джигит (умишлено рисково и рисково шофиране и основаване на предпоставки за ПТП) – лишаване на книжката за две години и след това отначало листовки и отначало кормуване; като си вземе книжката, да стартират да му се броят отначало двете години, в които ще е „ нов лидер “ и при нова груба демонстрация – ново лишаване, нулиране  всичко отначало; да се вършат на мъже тогава. 

То се е видяло, че у дома няма кой да ги научи да бъдат хора, щом са зациклили на фаза „ едноклетъчно “, страната ще би трябвало да се оправя с тях – споделя се самоотбрана – в случай че желаеме да ни има. 

Защото възприятието за безотговорност, което идва от недействащите институции, като се смеси с комплекса за великолепие, който са му набили в тиквата на „ на мама и тати царчето “, като се смеси с два тона ламарина и треперещи ръчички, получавате хиляди убийци, излезли на лов за жертви всяка вечер. 

А за 18-годишния палач от Пазарджик се знае, че преди две години отвлякъл момиче. После тя подала тъжба и казусът стигнал до институциите…

… и там си останал. Без последици. Как мислите – дали момичето се е чувствало умерено по-късно? 

И по какъв начин мислите – дали това „ разминаване “ със закона не му е дало сили и самочувствие на причинителя? 

Разхождал се с бухалка и нож. Защо не, нали предходният път му се е разминало? 

И до какво стигнахме? До ликвидиране. Един живот свърши. На 21 години. Няма го, край. Баща му споделя: „ Вместо да му изберем апартамент, ние му избрахме ковчег “. Защо? Защото преди две години на някой не му се е занимавало да написа и са го потопили, че другояче вървене, разпити, разказване, следствие. Ако не са го хванали на мястото на престъплението с кървави ръце, до момента в който го прави и по-късно не подпише признания в тая страна очевидно гонене от закона няма. 

А това е изключително рисково в изискванията, в които ни сложиха „ родителите “, които научиха „ мамините си златни “, че са недосегаеми и са най-хубавите във всичко, нищо, че са тикви с мозък от кисело зеле. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР