Децата и внуците на мъжете пушачи могат в бъдеще да

...
Децата и внуците на мъжете пушачи могат в бъдеще да
Коментари Харесай

Вижте какво рискуват мъжете пушачи

Децата и внуците на мъжете пушачи могат в бъдеще да получат съществени проблеми в развиването си. Това обявиха специалисти от университета на Флорида в Талахаси.
Според учените неприятният табиет визира равнището на просветеност и интелектуалните качества на наследниците. Заключенията са направени след проучване на лабораторни мишки, съобщи БГНЕС.
Последните наблюдения на учените демонстрират, че хистоновите протеини, покриващи ДНК, вземат участие в прехвърлянето на данни сред поколенията. Този развой разрешава растенията и животните бързо да се приспособяват към измененията в околната среда.
По време на опита „ пациентите “ постоянно получавали ниски дози никотин. Една група самци е пила разтвор с него, а друга - чиста вода. Експериментът траял 12 седмици. Дозата никотин, добавена към водата, подхожда на дневната доза на пушачите. След това мъжките мишки са кръстосани с женски. Последните водели здравословен метод на живот.
Експериментът посочил, че неприятният табиет на бащата е засегнал интелекта на децата и внуците. Според създателите на наблюденията нарушаванията на развиването са свързани с промени в концентрацията на хормона на удоволствието допамин и редица други сигнални молекули в мозъка на тези мишки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР