Децата и младежите с увреждания у нас все още са

...
Децата и младежите с увреждания у нас все още са
Коментари Харесай

Родители се срещнаха с лицата на кампанията на Уницеф С очи за всички

Децата и младежите с увреждания у нас към момента са невидими за обществото. Много от тях нямат достъп до места за игра и обучение и мъчно се осъществят на трудовия пазар. Решения на проблемите търсиха Неправителствени организации, родители и институции. Те се срещнаха и с лицата на акцията на Уницеф " С очи за всички ".

Тя не е от невидимите деца на България Инвалидният сатол не й пречи да върви на учебно заведение.Сега е покровител за приобщаващо образоваие.
Мария Александрова - възпитаник в 12 клас: Образование, което да е налично за хората с увреждания, като цяло.
Пътят на Мария до класната стая бил сложен.
Мария Александрова - възпитаник в 12 клас: Някои институции не пожелаха да се оправят със задачата да образоват човек с увреждания. Не сме разнообразни и колкото по-бързо разберете, че това е правилно - толкоз по-добре за всички.
Мария няма проблеми с усвояването на материала, само че липсват технологии, които да й оказват помощ в клас. Майка й по през целия ден е с нея в учебно заведение.
Зорница Босилкова - майка на Мария: Аз съм подготвена всичко да направя единствено и единствено да не стои у дома. Да се социализира, да посещава учебно заведение да е дружно с връстниците си.
Това е и една от задачите на акцията на Уницеф " С очи за всички ".
Деница Делвил - шеф `Комуникации ", Уницеф: Нашата съществена цел е да работим посредством тази акция и по-късно за включването и овластяването на децата и младежите с увреждания.
Мария възнамерява да продължи образованието си в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР