Децата до 7 години пътуват с безплатна карта за градския

...
Децата до 7 години пътуват с безплатна карта за градския
Коментари Харесай

С карта, важаща за цялата страна, ще пътуват децата до 7-годишна възраст

Децата до 7 години пътуват с безвъзмездна карта за градския превоз, която важи за всички градове в страната, оповестиха от Центъра за градска подвижност (ЦГМ). Картите са застраховка при пътешестване. Те се издават незабавно на касата на ЦГМ на бул. „ Мария Луиза “ при показване на оригинал или копие на акта за раждане на детето.

За облекчение на родителите друга опция за издаване на такава карта имат детските градини. При даване на лист на децата, чиновници на ЦГМ носят в градината издадените карти, откъдето те се дават на родителите, казават още от ЦГМ.

Във връзка с повишаване на инфектираните от коронавурис в столицата от ЦГМ припомнят, че от 25 юли маските в градския превоз са наложителни за пасажерите. Заповедта е на столичната Регионална здравна ревизия. Без защитни средства могат да се возят единствено деца под 6 години.

На въпрос на Българска телеграфна агенция дали поради възходящите случаи на коронавирусна зараза вратите в градския превоз няма да бъдат отваряни и затваряни автоматизирано, с цел да се избегне физическия контакт с бутоните, от ЦГМ споделиха, че няма да се прибягва до тази мярка, с цел да се резервира приятната температура от климатиците в транспортните средства. Според заповед на Столичната община водачите в публичния превоз са длъжни да пускат климатиците при температура на въздуха на открито над 27 градуса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР