Деца творят за деца е името на благотворителната изложба, която

...
Деца творят за деца е името на благотворителната изложба, която
Коментари Харесай

Откриха благотворителната изложба „Деца творят за деца“

„ Деца творят за деца ” е името на благотворителната галерия, която бе открита през вчерашния ден във фоайето на ет.2 в Дом на културата „ Борис Христов ”. Тя показва красиви произведения, направени от децата, които минаха образование в „ Занаятчийско учебно заведение за деца в АИР Старинен Пловдив 2021 “ по план на отдел „ Култура, археология и културно завещание ” на Община Пловдив, осъществен от РЗК –Пловдив, с финансиране от МК на стойност 100 хиляди лв.. Общо 20  майстори-занаятчии образоваха 380 деца в интервал от 8 месеца в къщите на „ Улица на занаятите “ в Стария град, Занаятчийски център „ Бакалова къща ” и Ретро-Фото. Събраните средства от продажбата на красивите произведения ще бъдат дарени в поддръжка на акцията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ за построяването на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“.

„ Благодаря от името на РЗК на община Пловдив за поддръжката. Дълбок реверанс на екипа на отдел „ Култура, археология и културно завещание “ и на заместник-кмета Пламен Панов. Много сърце и душа се желае, с цел да може в този извънредно къс период – единствено за 2 дни да се създаде и внесе план, който направи допустимо всичко това да се случи “, сподели Тони Симидчиева – ръководител на РЗК Пловдив, която описа за плана, резултатите и още веднъж прочете имената на майсторите, които образоваха децата.

От името на занаятчиите, думи на признателност насочи Елена Драмова.  „ Голяма е нашата признателност! Не единствено поради опцията да обучим тези надарени деца, само че и тъй като  в този тежък интервал на пандемия, ограничавания и липса на туристи, майсторите получиха финансиране, значимо за оцеляването им в този миг. Беше доста значима помощ! “, сподели Елена Драмова, която е занаятчия на художествени тъкани.

От името на Детска клиника към УМБАЛ „ Свети Георги “ думи на признателност насочи доктор Иван Янков. “ Благодаря за това, че подкрепяте нашата идея за нова детска клиника. Тя е значима за всички, въпреки и по друг метод. За тези, които са посещавали остарялата детска клиника, е повече от ясно за какво. За нас е също доста значимо, тъй като една нова клиника ще ни даде възможност  да организираме лекуване и диагностика в модерни условия, позволяващи по професионален метод да вършим своите отговорности, с доста по-малко натоварване, с цел да се концентрираме върху грижата за вашите деца и близки “, сподели доктор Янков.

„ Много прочувствен ден е за мен. Благодарностите и поздравите би трябвало да са към вас! Вие сте създатели на концепцията. Дойдохте и казахте „ желаеме да учим децата, желаеме да създадем нещо хубаво за Пловдив “! То обаче стартира, още през 2015 година с откриването на „ Улицата на занаятите “ в Стария град. Ако нямаше РЗК, това също нямаше да е допустимо. Трябва да кажа и още нещо значимо. За да са смислени събитията, които организираме в региона на културата, има два значими аспекта. Първият е – те да са ориентирани към предишното, да съхраняват паметта и традициите. Вторият е – да са ориентирани с взор към бъдещето. Тези 380 деца, те са част от нашето бъдеще, а планът продължава да е жив и с тази благородна идея.  Щастлив съм, че съм част от това! Надявам се, че изложбата ще е доста сполучлива. Ние сме с вас! Тук сме! “, сподели заместник-кметът Пламен Панов, който откри публично благотворителната галерия.

Музикално-артистичната стратегия, която РЗК приготви като привет към присъстващите, стартира с 6-годишната Наталия Кюркчиева, която енергично извърши стихотворение за Васил Левски, защото събитието се случва навръх 2 юни – Ден на Ботев и починалите за свободата на България. Формация за достоверен фолклор „ Куклици “ към ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив се показа с превъзходно осъществяване на китка национални песни. След девойките, привет насочи Венета, млад поп реализатор, която накара присъстващите да танцуват. Последното осъществяване бе на Вокална група „ Детски фантазии “.

Желаещите да се включат в идеята като закупят произведения от изложбата, могат да го създадат до 6 юни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР