Деца с увреждания от Дневен център Надежда“ се включиха в

...
Деца с увреждания от Дневен център Надежда“ се включиха в
Коментари Харесай

Деца с увреждания се включиха в облагородяването на парк „Простор“ в Кърджали

Деца с увреждания от Дневен център „ Надежда “ се включиха в облагородяването и основаването на приветлива среда в парк „ Простор “ в Кърджали. 

С четка в ръка и дружно със своите ръководители, те сложиха началото на новообособената „ Алея на влюбените “ в парка. Пространството включва алея и няколко стъпала, реставрирани от поддържащото парка общинско дружество „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране “. Стъпалата ще бъдат боядисани във радостни цветове. По алеята ще бъдат сложени пейки и люлка за двама. 

Щастливи сме, че от Дневен център „ Надежда “ одобриха и станаха част от нашата концепция, тъй като когато вземат участие деца, резултатът най-после е доста по-интересен и пресен. Имаме и концепцията да създадем парк „ Простор “ другар на хората с увреждания посредством разнообразни начинания, свързани с облагородяване и отделяне на зони с игри, в които и те могат да вземат участие, сподели Шенай Мехмедали, шеф на общинското дружество „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране “. 

Тя добави, че не за първи път деца се включват в облагородяването и освежаването на парка и напомни изрисуваните от възпитаници в града детско влакче, тунел от детската железница и паметника в един от кътовете на „ Простор “.

Идеята за включването на разнообразни общности и разнообразни хора в облагородяването на парка е да се види, че общината е притежател на тези територии, само че тези територии са на всички и знаейки, че в облагородяването и поддържането вземат участие друг вид хора, жителите стават малко по-отговорни, сподели още Шенай Мехмедали.

След няколко дни в парка ще има друга акция, която ще е взаимна с Българския Червен кръст (БЧК). На 12 август, когато е Международният ден на младежта, част от централната алея в парк „ Простор “ ще бъде изрисувана с багра, ще се играят с добре познати детски игри от близкото минало като дама, куци крайник, лабиринти, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР