Деца ровят в боклуците в незаконно сметище на улица Розова

...
Деца ровят в боклуците в незаконно сметище на улица Розова
Коментари Харесай

Деца ровят в образувало се сметище в Кършияка, а край тях пълзят змии

" Деца ровят в боклуците в нелегално бунище на улица „ Розова котловина ”, а локалната власт споделя, че всеки ден оттова събират боклука. Няма на никое място контейнери в махалата, и всички си изхвърлят там отпадъците ”, написа наш четец, представен от " ТрафикНюз ".

 

Според него е неприемливо да се образува сходно бунище там, защото теренът е предопределен за зелена повърхност, а най-близките контейнери са на няколко пресечки оттова.

 

„ Процесът е двустранен, няма по какъв начин да има резервоар и да хвърляш по земята. Няма безусловно никакъв  контрол,  нито на градежите нито по уличната регулация -  строи се безсистемно, а кой би трябвало да разшири улиците? ”, написа нашият четец. Той  добавя, че към въпросното бунище е цялостно със смоци, а след сигнала в районната администрация в „ Северен ” за това, еколожката споделила на пловдивчанина, че „ змиите са поради културата на етноса там ”.

Въпросното място на улица „ Розова котловина ” стана известно, откакто поданици на Арман махала направиха дупка в къща, с цел да минават оттова. Според част от жителите по кадастрален проект там е било улица, само че от районната администрация обявиха, че в никакъв случай оттова не е минавала такава.

Свързахме се и с шефа на Оперативна програма „ Чистота ” Иван Стоянов. Той изясни, че на улица „ Розова котловина ” не могат да разположат контейнери, защото няма по какъв начин да ги обслужват камионите. Заради строителството, част от което е нелегално, къщи са влезнали в уличната регулация.

На 50 метра от въпросното място обаче имало две тройки с контейнери, а сметището на оголения терен се почиствал през ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР