Деца, родители и учители от ДГ Дъга се включиха в

...
Деца, родители и учители от ДГ Дъга се включиха в
Коментари Харесай

Над 30 дървета допълват благоустроената зона по улица Свищовска

Деца, родители и учители от ДГ " Дъга " се включиха в пролетното засаждане на дървета в градската среда на Габрово. Те засадиха по-голямата част от плануваните над 30 нови дръвчета, които ще добавят озеленяването в региона на облагородените пространства на ул. " Свищовска " 59-67.

В тази част на габровския квартал " Младост " беше осъществен повсеместен ремонт на междублоковите пространства, построени бяха тротоари и енергоспестяващо осветяване, инсталирани са напълно нови уреди на детските площадки, построена е и фитнес площадка навън.

Най-малките участници в пролетното засаждане бяха и най-ентусиазирани. Въпреки че засипването с почва се оказа нелека задача, с малко помощ от възрастните едно по-едно всички дръвчета бяха засадени, а мъниците извършиха със смях и игри обновените детски площадки.

Дърветата за акцията са обезпечени от Оперативна програма " Благоустрояване ", а чиновници на предприятието подкрепиха добровлците с изкопаването на дупки за растенията и укрепването им след засаждането. Процесът по създаване на зелените пространства в региона не е приключен, в идващите месеци там следва засаждане на останалите дървета, както и фрезоване и затревяване на почвата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР