Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на

...
Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на
Коментари Харесай

В САЩ: Разрешиха на деца под 10 г. да ловуват

Деца под 10-годишна възраст към този момент имат право да вървят на лов и то със собсвено оръжие в щата Уисконсин, Съединени американски щати, осведоми „ Ю Ес Ей Тудей “ (USA Today). Губернатор Скот Уолкър е подписал закон, който отстранява възрастовото ограничаване.

Деца под 10 години към този момент ще могат да отивам на лов

стига да бъдат придружавани от възрастен .

10-те най-безумни законa на света

Децата ще могат да употребяват свои оръжия, а не да употребяват оръжието на своя родител или надзирател, каквото е правилото в някои щати. Те също по този начин ще могат да ловуват наедрял дивеч.

В Уисконсин продължава да работи законът, съгласно който човек би трябвало да е навършил 14 години и да е минал курс по сигурност, с цел да ловува без компаньон.

Законът влиза в действие при започване на годишния 9-дневен интервал за лов на елени в щата .

Американската Национална асоциация на притежатерите на пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са измежду вносителите на закона, защото съгласно тях той ще разреши на родителите да предават ловните обичаи на бъдещите генерации.

Според негови съперници обаче децата под 10-годишна възраст са прекомерно дребни, с цел да боравят с рискови оръжия, даже и съпровождани от възрастен.

Уисконсин става 35-ият щат, който отстранява възрастовото ограничаване за лов .

Редица американски щати не не разрешават на деца да ловуват под надзора на възрастни. Много обаче лимитират лова на по-големи животни, като елени или мечки, който може да се прави единствено от деца на 12 година или по-големи, според от щата.

Вижте още странни закони във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР