Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на

...
Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на
Коментари Харесай

Уисконсин разреши и на 5-годишните да носят оръжия


Деца под 10-годишна възраст към този момент имат право да вървят на лов със лично оръжие в американския щат Уисконсин. Това планува нов закон, който влезе в действие в събота – единствено две седмици след всеобща пукотевица в черква в Тексас, съобщи БГНЕС. Редица американски щати не не разрешават на деца да ловуват под надзора на възрастни. Много обаче лимитират лова на по-големи животни, като елени или мечки, който може да се прави единствено от деца на 12 година или по-големи, според от щата.

Според новото законодателство на Уисконсин се отстранява ограничаването за навършени 10 години, позволявайки по този метод на всяко дете да ловува със лично оръжие, придружавано от подготвен възрастен. Децата ще могат да употребяват свои оръжия, а не да споделят едно със своя родител или надзирател, каквото е правилото в някои щати. Те също по този начин ще могат да ловуват наедрял дивеч.

Законът влиза в действие при започване на годишния деветдневен интервал за лов на елени в щата. Американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са измежду вносителите на закона, защото съгласно тях той ще разреши на родителите да предават ловните обичаи на бъдещите генерации. Според негови съперници обаче децата под 10-годишна възраст са прекомерно дребни, с цел да боравят с рискови оръжия, даже и съпровождани от възрастен.

Същевременно всеобщите стрелби в Съединени американски щати не престават. В рамките на последните два месеца имаше два огромни случая с десетки жертви. Стрелец умъртви над 20 души в черква в Тексас на 5 ноември, в това число осем деца. Пет седмици по-рано 58 души бяха убити от стрелец по време на концерт навън в Лас Вегас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР