Деца от Шумен намериха брачна халка, по време на занимания

...
Деца от Шумен намериха брачна халка, по време на занимания
Коментари Харесай

Издирват собственика на брачна халка

Деца от Шумен откриха брачна халка, по време на занимания навън в Природен парк “ Шуменско плато “. Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, ръководителите и децата решили да почистят зелените площи. На една от пътечките 8 - годишните Николай и Йоан забелязали нещо ослепително. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили брачна халка.

Развълнувани, децата незабавно я занесли и предали на една от учителките. Помолили да стигне в полицията, с цел да се откри притежателя й. След сигнала от полицията решили да изнесат още няколко урока на доблестните деца и на място при тях пристигнали униформени - служител на реда Янко Димитров от РУ- Шумен и експертът- криминалист Добромир Дойчинов.

Те посочили по какъв начин се прави оглед на местопрестъпление, срещнали ги с дейностите, които се подхващат в такива обстановки. Униформените ще осведомят децата, когато намерят притежателя на халката.

На вътрешната й част е изписано името Панко, а маркираната дата е 20 ноември 1966 година. Вероятно е на брачната половинка. Собственикът може да си я получи в районно управление (на МВР) - Шумен против съответните доказателства за принадлежност, оповестяват от полицията. ОДМВР- Шумен благодари на Николай и Йоан и всички деца, които са на зелено учебно заведение за положителното дело.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР