Деца от Плевен изработиха най-дългото знаме в България, съобщава БНТ.

...
Деца от Плевен изработиха най-дългото знаме в България, съобщава БНТ.
Коментари Харесай

Деца от Плевен направиха най-дългия трибагреник

Деца от Плевен създадоха най-дългото знаме в България, оповестява Българска национална телевизия. Трибагреникът е дълъг 740 метра и е изработен от над 700 дребни знаменца. Той ще бъде показан за първи път през днешния ден, в деня на националния празник. Знаменосци ще бъдат всички, взели участие в ушиването му. Инициативата е на Миглена Цанова - военнослужеща от Плевен.

Въпреки ваканцията поради неприятното време в плевенската гимназия по облекло има и възпитаници, и учители. Те с възторг съшиват огромния трибагреник. Идеята на Миглена Цанова получила поддръжка и от родителите.

„ Тъй като няма самодейността финансиране, те трябваше да закупят материалите за изработването на знаме, а самите деца трябваше да ушият знамената на ръка, това беше изискването ", разяснява идеологът Милена Цанова.

Чрез обществените мрежи концепцията набирала скорост, присъединили се учебни заведения, детски градини и обществени центрове. Знамената се правели по авансово определен размер. За месец и половина пристигнали знаменца, ушити от ръцете на стотици деца и младежи от Плевен и близките села.

Днес децата ще понесат на ръце най-дългото знаме в шествие през центъра на Плевен и ще се включат в общоградския обред на централния площад. След това знамето ще бъде предадено за предпазване в Плевенската гледка.
Вижте повече в директното включване на Николай Минков от Плевен

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР