Деца от 7 училища във Видинско участваха в състезанието Ваканция,

...
Деца от 7 училища във Видинско участваха в състезанието Ваканция,
Коментари Харесай

7 отбора от Видинско се включиха в състезанието на МВР „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Деца от 7 учебни заведения във Видинско участваха в надпреварата „ Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “, проведена от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Петокласниците от Брегово завоюваха първото място в конкуренцията. 
Инициативата се организира през днешния ден, в Деня на детето, в границите на Националната стратегия „ Работа на полицията в учебните заведения “ за образователната 2022/2023 година
7-те тима бяха от петокласници от четири видински учебни заведения  – ОУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Любен Каравелов “, СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, СУ „ Петко Р. Славейков, както и от СУ „ Васил Левски “ – Кула, СУ „ Христо Ботев “ – Белоградчик и СУ „ Св.св. Кирил и Методий “ – Брегово.
Състезателите минаха през три стадия – решаваха тест по сигурност на придвижването, подреждаха пъзели с пътни знаци и демонстрираха умения, централизация и акуратност в дартс игра.
Крайното класиране е:
1. СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Брегово
2. ОУ „ Иван Вазов “ – Видин
3. СУ „ Петко Р. Славейков “ – Видин
Отборите спечелили получиха купи, грамоти и предметни награди, а за всички състезатели имаше лични писмени благодарности за присъединяване и пакети с лакомства.
Националната стратегия за предварителна защита „ Работа на полицията в учебните заведения “ започва през 2000 година Тя има за цел да ускори наличието на полицейските чиновници в образователните заведения и да запознае децата с тематики, които да доведат до понижаване на противообществените прояви и закононарушения, осъществявани от     малолетни и малолетни, и до повишение на тяхната сигурност и сигурност. В продължение на години чиновници от отдел „ Охранителна полиция “ и инспекторите от детските педагогичен стаи в състава на регионалната дирекция в границите на програмата работят за създаване у учениците на модели за безвредно държание и съответна реакция в рискова обстановка, както и на почитание към реда и законите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР