Деца на възраст от 4 месеца до 14 години преминаха

...
Деца на възраст от 4 месеца до 14 години преминаха
Коментари Харесай

Дихателни заболявания са най-честият проблем при децата, пре...

Деца на възраст от 4 месеца до 14 години минаха безвъзмездни прегледи при медицински експерти от разнообразни профили и получиха самостоятелна консултация в Деня на отворените порти в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Инициативата бе проведена от управлението на лечебното звено и от екипа на Дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “ и се организира на 31 май 2021 година

Най-много малчугани от всички прегледани са били със болести на дихателната система, следвани от тези с неврологични проблеми. Консултирани са и деца с генетични болести, както и с полиорганни и други болести, сочат данните от извършените прегледи.

„ Проведеният Ден на отворените порти за следващ път сподели, че обществеността на Пловдив и района има доверие в нас като експерти. Въпреки огромната натовареност на сътрудниците, осигурихме омекотен достъп на децата до експерти от разнообразни медицински посоки “, изясни началникът на Клиниката по педиатрия проф. доктор Иван Иванов. В момента лечебното звено е с над 80% напълнен потенциал.

„ С тази самодейност изразихме признателност към децата от пловдивските учебни заведения и детските градини, които са най-големият донор в акцията за построяването на нова постройка “, съобщи проф. доктор Иван Иванов. Той добави, че сега тече процедура по желание на реализатор на инвестициония план, откакто през юли 2020 година Министерски съвет отпусна близо 17 млн. лв..

До момента посредством дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни” за построяването на нова Клиника по педиатрия и онкохематология на УМБАЛ „ Свети Георги” ЕАД – Пловдив са събрани 158 774 лв.. Към финансирането се прибавят и 582 хиляди лв., които съставляват лични средства от капитала на лечебното заведение.

В поддръжка на плана за създаване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив през 2018 година започва дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Само през първата година бяха събрани 124 935 лв.. Обединявайки за идеята пловдивчани и поданици на прилежащи общини, екипът на акцията провежда концерти, театрални постановки, базари, киноложки изложения, персонални дарения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР