Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат

...
Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат
Коментари Харесай

Започват да ваксинират деца срещу COVID-19 от следващата седмица в Румъния

Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат да се имунизират против COVID-19 в Румъния от идната седмица, откакто през днешния ден Европейската организация по медикаментите предложи потребление на имунизацията на Pfizer/BioNTech за тази възрастова група, разгласи през днешния ден ръководителят на Националния комитет за съгласуваност на имунизацията в Румъния доктор Валериу Георгица, представен от организация Аджерпрес.
"Добри вести! Децата на възраст сред 12 и 15 години могат да се имунизират против COVID-19! ", уточни доктор Валериу Георгица на страницата на националната платформа за записване за имунизация, като осведоми за решението на Европейската организация по медикаментите.
"С това позволение вършим още една крачка към нормалността ", уточни доктор Георгица.
Той посочи, че схемата за имунизация и методите за записване за имунизация са същите като при възрастните.
"Важно е да се означи, че е наложително даването на осведомено единодушие от страна на родителите или на легален представител. В момента платформата за записване за имунизация се усъвършенства, а от идната седмица ще бъде допустимо насрочване на час посредством профила на родителите ", сподели Валериу Георгица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР