Деца на възраст между 13 и 17 години се сбиха

...
Деца на възраст между 13 и 17 години се сбиха
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето захваща случая с боя на деца в столичен мол

Деца на възраст сред 13 и 17 години се сбиха в столичен мол, а момиче пострада. Това става ясно от кадри, публикувани в интернет, а Държавната организация за протекция на детето се е самосезирала по случая.

За случая към този момент е известен шефът на способената дирекция „ Социално подкрепяне “. Информиран е и началникът на 04 Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи за определяне на самоличността на участниците в случая. До изпълнителния шеф на комерсиалния център е изпратено документално питане за  подхванатите дейности за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо принуждение сред деца и по отношение на деца на територията му.

„ Тъй като в оповестения в обществените мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, в това число жертвата на насилието и участниците в него, насочвам зов към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на протекция на личността им. Многократното обществено гледане на клипове от подобен темперамент нанася спомагателни контузии и прочувствени последствия за децата. Нека ги щадим “ – насочи зов ръководителят на ДАЗД, доктор Елеонора Лилова.

Припомняме, че предписание на Закона за протекция на детето не разрешава сведения и данни за дете да се разгласяват без единодушието на неговите родители или законни представители. Обръщаме внимание, че при неведнъж лъчение на горепосочения видеоклип, без да са заличени лицата на децата и изключително на детето жертва, същото ще бъде подложено и на повторна виктимизация на претърпените от него отрицателни усеща и страсти по време на акта на принуждение.

ДАЗД моли към цялото общество да не бъдем безучастни към протичащото се с всяко едно дете. Ако някой има информация за принуждение над дете или, че дете е в неволя, може да алармира Държавната организация за протекция на детето анонимно и гратис, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде признат от експерти, които имат бърза връзка с Отделите за протекция на Агенцията за обществено подкрепяне и Районните ръководства на Министерство на вътрешните работи. На линията се оказва и психическа помощ 24 часа в денонощието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР