Деца и тийнейджъри са поканени да се включат в творческа

...
Деца и тийнейджъри са поканени да се включат в творческа
Коментари Харесай

Творческа работилница за деца и тийнейджъри в Градската художествена галерия - Варна

Деца и младежи са поканени да се включат в креативна работилница, която ще се организира в два следващи почивни дни - 13 и 14 април в Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - Варна, оповестиха от ГХГ-Варна.

Мотото на работилницата е " Природата е празник ", а креативният артикул ще бъдат хайку и комикси, основани след запознаване с творбите от изложбата " Естествено пространство ", която гостува във Варненската изложба. Изложбата на асоциация “kunstraumarcade " ( " Аркаде " ) от Австрия включва живопис, рисунки, графика, видео, обекти, апаратура на 16 създатели от Австрия и България и е отдадена на взаимоотношенията на индивида и природата.

Елена Владова, публицист, създател на книги и комикс обучител, кани възпитаници на възраст от 7 до 16 години да вземат участие в креативните ателиета, въодушевени от извънредно разнообразните творби в изложбата.

" По време на заниманията ще разгледаме доста деликатно творбите - споделя организаторката. - Те ще послужат на всеки от участниците за основаване на творби в два жанра по желание. Това са обвързваното в същността си с природата хайку в словесното изкуство, и хибридният и многопластов род на комикса.

За да участвате в тези ателиета, не е наложително да сте писали преди хайку или да сте създавали комикси - обръща се тя към младите гении. - Важно е да сте любопитни да научите какво е хайку и кои са главните детайли, които построяват комикса. Разглеждайки изложбата, ще се убедите какъв брой разнообразни метода може да има при интерпретацията на една тематика. Така ще подходим и ние в работата си, въодушевени от творбите. "

Галерията обезпечава материали за работа в креативното ателие. Ако някой от участниците към този момент има бит да си записва литературните хрумвания в бележник, може да го носи или пък в случай че рисува с таблет, може да работи с него.

Младите създатели ще могат да се запишат в група съгласно възрастта си - на 13 април са заниманията за деца от 7 до 12 години, а на 14 април - за младежи от 13 до 16 години.

Началото на всяко от занятията е в 16:00, продължителността - един астрономически час. Включването и в двете групи е против входен билет за Галерията.

Организаторът на креативните работилници предлага и продължаващо образование по тематиката, участниците могат да преминат към последващо равнище в занятията - занятие измежду природата на 20 и 21 април, което ще е с такса за присъединяване и със регистрация към уредника. Записването за креативната работилница “Природата е празник " в Градската художествена изложба - Варна, става на тел.: 052 612 363 и имейл: [email protected] 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР