Деца и тийнейджъри с интерес към рисуването и творчеството са

...
Деца и тийнейджъри с интерес към рисуването и творчеството са
Коментари Харесай

„Нарисувай ми орхидея!“: Работилница във Варна кани деца и тийнейджъри с въображение

Деца и младежи с интерес към рисуването и творчеството са добре пристигнали на работилницата „ Нарисувай ми орхидея “. Тя ще се организира на 30 септември, събота от 11 ч. в Зона НИРА Арт във Варна. Дивите орхидеи по българските поляни и цветовете в орхидеения свят са тематиките, с които децата ще разширят хоризонта на своите познания и умения.

„ Нарисувай ми орхидея “ е поредност от работилници за деца, проведени от Първо орхидеено общество. Проектът е подсилен от фонд „ Култура “ на Община Варна. Той продължава до ноември. Лектори и специалисти от обществото и хенд-мейд актьори отключват креативния капацитет на подрастващите с тематиката „ Орхидея “. В първите две работилници, които се организираха в ЧСУ Демократично обучение навън, участниците рисуваха с ефектни флумастери и пастели, и майсториха барелефи от пъстър пластилин.

„ Показваме на децата многообразието на орхидеите и ги провокираме. Някои избират да пресъздадат същинска орхидея, а други основават свои фантастични цветя “, споделя Крум Сотиров, президент на Първо орхидеено общество и учител по изобразително изкуство. По време на заниманията децата научават къде порастват орхидеи, могат да прегледат екзотични типове, разнообразни от това, което се продава в магазините, усвояват грижи за домашни орхидеи. Пробват разнообразни техники в живописта и приложните изкуства и дават независимост на фантазията и творчеството си.

Работилниците на орхидееното общество не престават на 14 октомври и 4 ноември от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна. Входът е свободен. В края на ноември галерия ще показа най-хубавите произведения от „ Нарисувай ми орхидея “.

Партньори на плана са Радио Варна-БНР, Moreto.net – уеб сайтът на Варна и Зона НИРА Арт – място за артистични връзки.

За детайлности и записване:
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР