Деца и родители от ОУ Райна Княгиня в район Северен

...
Деца и родители от ОУ Райна Княгиня в район Северен
Коментари Харесай

Тонове боклук тровят децата в ОУ Райна Княгиня СНИМКИ

Деца и родители от ОУ " Райна Княгиня " в регион " Северен " се оплакват от камарите отпадък край контейнерите за боклук до оградата на учебното заведение. Те се прибират нередовно и са цялостни съвсем непрекъснато. Отделно по тротоарите в райно стоят с години купища клони или пък са обрасли с млади липи.

Ето какво ни пишат възмутгените пловдивчани:

" Обръщаме се към вестник " Марица " за подпомагане при разрешаването на сериозен проблем, който виновните институции подценяват и макар многократните сигнали до тях не смятат, че би трябвало да решат .

Накратко - от години родителите и учениците в едно от най-хубавите и новаторски учебни заведения в Пловдив, ОУ " Райна Княгиня " сме пострадали от систематични нарушавания свързани с несъответствуващото местонахождение и нередовното разчистване на контейнерите за отпадък , позиционирани до и на тротоара от северната страна на учебното заведение на ул. " Сърнена гора ".

За страдание, към този момент трета поредна година , в цялостен контрастност с многочислените заявки за образованието като приоритет и големите средства за просветителна инфраструктура, всички ние би трябвало да изпратим нашите деца на учебно заведение , преминавайки през купчини отпадъци, чувствайки се изцяло безпомощни и неспособни да разбираем на децата си за какво се случва това.

След поредност от сигнали и оферти до институциите казусът освен не беше решен, само че и се задълбочи - боклукът нарастна , вонята стана нетърпима , усили се броят на клошарите в близост, тротоарът стана изцяло непристъпен , принуждавайки деца и възрастни да се движат всекидневно по пътното платно посред интензивния учебен трафик, с риск за живота и здравето си.

Всичко това е и в цялостно несъгласие с условията за здравословна и сигурна среда, залегнали във всеки един учебен устав.

Силно се надяваме, че разгласяването на този случай във вестник " Марица " би асъдействало за премахване на нарушаванията и възобновяване на сигурността и чистотата в региона.

С признателност и почитание,

Родители и жители от Район " Северен " /Марица.бг
тагове тонове отпадък деца райна княгиня  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ  Тонове отпадък тровят децата в ОУ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР