Деца и подрастващи плувци от четири възрасти ще вземат участие

...
Деца и подрастващи плувци от четири възрасти ще вземат участие
Коментари Харесай

Плувци от четири възрасти за 21-ви път на Замората

Деца и подрастващи плувци от четири възрасти ще вземат присъединяване в 21-ото издание на интернационалния шампионат по плуване „ Замората “, който ще се състои на столичния басейн „ Спартак “ на 2-3 ноември.

Надпреварата в памет на неподражаемия треньор на уредника ПК Левски – Стефан Попов, е най-дълго провежданият у нас след рухването на Берлинската стена.

Най-малките състезатели в шампионата ще са родени през 2009 година и по-малки, а най-големите са набор 2003 и за тях ще е последно присъединяване на „ Замората “.
 Заявки ще се одобряват до 25 октомври.

Право на присъединяване имат единствено лицензирани клубове с картотекирани състезатели към БФПС, с чието подпомагане се реализира шампионатът, в който обичайно плуват състезатели от Република Северна Македония и Сърбия.

Кой е Стефан Попов-Замората


Стефан Попов-Замората e роден на 14 март 1930 година В Ifbrs. Първият му треньор е именитият Христофор (Фори) Панайотов. Активната му спортна кариера обгръща интервала 1946-1958 година Той е един от първите майстори на спорта по плуване в България след основаване на ЕРСК, като е почетен с това звание през 1953 година Най-близкия до сърцето му жанр е кроулът, а коронната му дисциплинираност е 1500 м св. жанр. През 1951 година на басейн “Диана бад” в София става троент първенец на републиката на 200, 400 и 1500 м св. жанр. Печели и плувни маратони на Черно море.През спортния си интервал е поредно с емблемите на ФД Раковски – ФК и ОФД Спартак. За 12 години печелил общо шест пъти купите на 200, 400 и 1500 м, беше и рекордьор на 400 м.

След като приключва висшето си обучение (ВИФ “Г. Димитров”) от 1960 година понася треньорския си кръст. Отначало е във ФД Червено знаме, след това се връща в ОФД Спартак (1965 г.), с цел да го забележим след това до края на забележителната му треньорска кариера в Левски-Спартак.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР