Деца и младежи с увреждания се включиха в единадесетото издание

...
Деца и младежи с увреждания се включиха в единадесетото издание
Коментари Харесай

Лили от Егида хвана най-голямата риба

Деца и младежи с увреждания се включиха в единадесетото издание на неповторимия за България шампионат по лов на риба за деца и младежи с увреждания " Един друг ден ".Събтието се организира през днешния ден наводоема " Черно море " край Пазарджик. 

За поредна година възпитаниците на Дневния център и Защитеното жилище на Сдружение " ЕГИД " сграбчиха призовите места. На първо място се класира Лиляна Димитрова, която улови и най-голямата риба. Среброто отиде при Тинка Николова.  Трето призово място завоюва Николай Сотиров.  Така участниците с най-дългогодишен опит прибавиха още медали и грамоти към особено отредения в жилище " Егида " ъгъл за награди от риболовния шампионат. Те съхраняват и първата купа на надпреварата.

Те са безспорни късметлии. Господ им е лишил едно, само че им е дал друго. Състезанието имаше повече страсти от миналогодишното.  Имаше повече хванати и повече изпуснати риби. Децата си потеглиха с усмивки,което за нас е най-важното,коментира за " Марица " уредникът Наско Бояджиев. 

Събитието " Един друг ден " е освен лов на риба, само че има и своята обществена устременост. Край водоема с въдица в ръка децата стават по-уверени в себе си посредством гласуваното им доверие, посредством предоставената им за първи път опция. Подобряват уменията си за контакт с непознати хора посредством треньорите рибари, които се отнасят с тях като с равни и нямат предубеждения. За поредна година треньори бяха члановете на Ловно-рибарско сдружение  " Сокол1893 ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР